Setmana de mobilitzacions contra les condemnes als indignats

Diumenge està convocada una cadena humana per encerclar el Parlament
pancarta jo parlament
pancarta jo parlament

Una concentració davant la seu de Convergència i Unió al carrer Còrsega de Barcelona aquest dissabte ha estat el primer acte d’una setmana de protestes arreu de l’Estat contra les condemnes judicials a tres anys de presó que han rebut vuit persones encausades pel bloqueig del Parlament de Catalunya, l’any 2011.

La culminació tindrà lloc diumenge, dia 19, amb una cadena humana que encerclarà el Parlament. Entre altres actes, també s’ha convocat una penjada de pancartes i cartells aquest dilluns i concentracions solidàries, arreu de Catalunya, aquest dimecres.

La Fiscalia i Can Vies
Pel que fa als fets de Can Vies, la Fiscalia ha demanat 5 anys i 10 mesos de presó per a tretze manifestants als quals s’atribueixen atacs a agents policials i col·locació de barricades. Tots ells seran jutjats a partir d’aquests dimarts; estan acusats de desordres públics i d’atemptat contra l’autoritat.

El Fiscal considera que tots ells estaven “integrats en un grup”, però la defensa argumenta que alguns dels joves ni tan sols es coneixien i que només van coincidir en el portal on es van protegir de les càrregues policials.

Fins ara, una dotzena d’acusats per les protestes contra el desallotjament i l’enderrocament de Can Vies han estat condemnats a penes que van de sis mesos a gairebé quatre anys de presó.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari