Creu Roja detecta malnutrició en el 92% de les famílies que atén a Catalunya

Només un 8,2% d'aquestes llars té "seguretat alimentària"
creu roja
creu roja

L’informe de la Creu Roja L’accés de la infància a l’alimentació saludable, elaborat a partir d’enquestes telefòniques a 1001 famílies amb fills que es beneficien de programes contra la pobresa a Catalunya, exposa una conclusió alarmant: el 91,8% d’aquestes famílies pateixen algun tipus d’inseguretat alimentària.

El concepte d’inseguretat alimentària, relata Creu Roja, només s’havia emprat a casa nostra relacionat a la salubritat dels aliments, però ara l’interpreta referit a la garantia d’accés a aliments “suficients, agradables, nutritius i saludables” per satisfer les necessitats de cada persona.

Aquesta inseguretat és, segons aquest treball, lleu en un 29,5% dels casos, moderada en un 40,7% i severa en un 21,7% de les famílies enquestades. Només un 8,2% d’aquestes famílies gaudien de seguretat alimentària.

Entre els nuclis familiars que s’alimenten principalment amb productes donats per entitats o gràcies a altres persones, la inseguretat alimentària és un 10% superior a la de les famílies que no depenen d’altres per adquirir els aliments que necessiten.

Aquest problema alimentari està vinculat al nivell d’ingressos: afecta greument el 25% de les llars que no en reben. Més de la meitat de les famílies enquestades ingressen menys de 500 euros cada mes i un 12% no té ingressos. A més, un 32% destina menys de 200 euros en alimentació i en un 16% dels casos, els nens no esmorzen.

El 60,6% no tenen una dieta òptima, el 54,4% en segueixen una millorable i en el cas d’un 6,2% de les famílies, aquesta és de molt baixa qualitat, revela Creu Roja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides