Creu Roja detecta malnutrició en el 92% de les famílies que atén a Catalunya

Només un 8,2% d'aquestes llars té "seguretat alimentària"
creu roja
creu roja

L’informe de la Creu Roja L’accés de la infància a l’alimentació saludable, elaborat a partir d’enquestes telefòniques a 1001 famílies amb fills que es beneficien de programes contra la pobresa a Catalunya, exposa una conclusió alarmant: el 91,8% d’aquestes famílies pateixen algun tipus d’inseguretat alimentària.

El concepte d’inseguretat alimentària, relata Creu Roja, només s’havia emprat a casa nostra relacionat a la salubritat dels aliments, però ara l’interpreta referit a la garantia d’accés a aliments “suficients, agradables, nutritius i saludables” per satisfer les necessitats de cada persona.

Aquesta inseguretat és, segons aquest treball, lleu en un 29,5% dels casos, moderada en un 40,7% i severa en un 21,7% de les famílies enquestades. Només un 8,2% d’aquestes famílies gaudien de seguretat alimentària.

Entre els nuclis familiars que s’alimenten principalment amb productes donats per entitats o gràcies a altres persones, la inseguretat alimentària és un 10% superior a la de les famílies que no depenen d’altres per adquirir els aliments que necessiten.

Aquest problema alimentari està vinculat al nivell d’ingressos: afecta greument el 25% de les llars que no en reben. Més de la meitat de les famílies enquestades ingressen menys de 500 euros cada mes i un 12% no té ingressos. A més, un 32% destina menys de 200 euros en alimentació i en un 16% dels casos, els nens no esmorzen.

El 60,6% no tenen una dieta òptima, el 54,4% en segueixen una millorable i en el cas d’un 6,2% de les famílies, aquesta és de molt baixa qualitat, revela Creu Roja.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari