Andbank no gosa ara sortir a borsa a Espanya

Tem patir els efectes de l'escàndol de la BPA
andbank
andbank

L’oferta pública de venda (OPV) que Andbank preparava es troba congelada, informa El Confidencial aquest dimecres, pel temor d’aquesta entitat andorrana a patir en carn pròpia les conseqüències de l’escàndol de la Banca Privada d’Andorra (BPA).

Amb la BPA i la seva filial espanyola, Banco Madrid, intervingudes, Andbank s’ha estimat més paralitzar la seva sortida a la Borsa de Madrid fins que la ‘tempesta’ passi. La seva cúpula tem ara, segons la mateixa informació, contagiar-se de la fugida de capitals i, a més, prefereix que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) analitzi la seva operació en un context més tranquil.

Sota la lupa
En aquest sentit, els quatre competidors andorrans de la BPA són objecte d’un ferri marcatge, no només per part del regulador andorrà, l’INAF, sinó també per part del Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (Sepblac) espanyol, publica Vozpópuli. Crèdit Andorrà, Andbank, BancSabadell d’Andorra i MoraBanc han d’informar de totes les sortides de diners. Els moviments de fons cap a Espanya, així doncs, passen per un doble filtre acordat, segons la mateixa informació, per les autoritats d’ambdós estats amb l’objectiu de controlar si la procedència dels diners és o no lícita.

Crèdit Andorrà
D’altra banda, Crèdit Andorrà, el principal banc del Principat, ha captat uns sis milions d’euros durant la primera setmana de la intervenció de l’INAF a la BPA, publica Economía Digital. Es tracta del favorit del govern de Toni Martí per absorbir la BPA, però la seva cúpula no s’ha mostrat disposada, de moment, a acceptar l’absorció, segons el mateix mitjà, mentre no s’aclareixi si la BPA ha d’assumir diverses sancions dels EUA que podrien arribar a totalitzar 340 milions d’euros i desinflarien el valor de l’entitat i, per tant, el seu atractiu com a adquisició.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides