‘Corralito’ a l’andorrana

Els clients de la BPA només poden treure 2.500 euros setmanals en efectiu
Una de les antigues oficines de BPA.
Una de les antigues oficines de BPA.

L’escàndol que sacseja la Banca Privada d’Andorra (BPA) i, de retop, el sistema bancari del Principat, ja té conseqüències clarament palpables pels clients d’aquesta entitat intervinguda per l’estat i acusada de facilitar el blanqueig a organitzacions delictives.

Per ordre de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), el regulador bancari, que té el control de l’entitat, cada dipositant de la BPA pot retirar, com a molt, 2.500 euros en efectiu cada setmana, una mesura amb la qual es tracta de prevenir la retirada massiva de diners del banc. A més, les operacions amb bancs corresponsals i les transferències es troben bloquejades, i les targetes de crèdit, inhabilitades, informa El Periòdic d’Andorra.

Les oficines i els caixers de la BPA, explica el mateix diari, s’han vist saturats aquest matí, una situació que ha generat enuig en les cues de clients que han hagut d’esperar per ser atesos, en algun cas més de dues hores.

Aquest mateix dilluns s’ha conegut que la seva filial espanyola, Banco Madrid, serà liquidada i que els seus clients pateixen un corralito encara més sever que els impedeix, fins que un jutge decideixi el contrari, emportar-se els seus dipòsits.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari