Rosell, Bartomeu i el Barça, a judici per frau fiscal

Un altre escàndol esquitxa el club: manté com a directiu responsable de futbol formatiu el president de la BPA
Rosell i Bartomeu
Rosell i Bartomeu

El jutge Pablo Ruz, instructor del cas Neymar, ha proposat que es jutgi els dos últims presidents del FC Barcelona, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, així com l’entitat mateixa, per frau fiscal -exercicis 2011, 2013 i 2014- i per administració deslleial en el fitxatge del davanter brasiler. 

El criteri del Fiscal ha prevalgut i el banc dels acusats espera, així doncs, Rosell i Bartomeu. Hauran de respondre pels 13 milions d’euros que, segons l’acte de Ruz, va totalitzar la defraudació del club blaugrana. La petició de Rosell per traslladar el cas als jutjats de Barcelona ha estat considerada un intent de dilació i s’ha desestimat. Segons Ruz, el fitxatge de Neymar va costar gairebé 83,4 milions.

La fi de la instrucció d’aquest cas porta més enllà la judicialització de la vida d’un club que té, a més, un dels membres de la seva Junta Directiva esquitxat per acusacions de cooperació activa amb organitzacions criminals en blanqueig de capitals, efectuades pel Tresor dels EUA contra la Banca Privada d’Andorra (BPA).

Es tracta de l’andorrà Ramon Cierco i Noguer, que és copresident de la BPA i, a més, vicepresident de la Fundació del Barça i directiu responsable de futbol formatiu. És a dir, del planter, una de les joies de l’entitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides