Unió i Convergència deixen d’escenificar

Sánchez Llibre esclata contra les declaracions de batlles convergents sobre Duran
sanchez llibre
sanchez llibre

L’escenificació de la pau en el si de la federació de Convergència i Unió no ha durat ni un mes. El febrer, el motiu de les friccions era la votació diferenciada al Congrés per part dels diputats d’un partit i l’altre, que Unió interpretava com una desautorització del lideratge de Josep Antoni Duran i Lleida. Ara, novament amb el lideratge de Duran en l’epicentre, el detonant de la batussa són les crítiques d’alcaldes de Convergència, que han encès el diputat democristià Josep Sánchez Llibre.

Duran ha estat qüestionat públicament per l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i per l’alcalde de Mataró, Joan Mora. Felip considera que Unió no suposa un obstacle per a la independència, però que Duran “podria ser-ho”. Mora, per la seva part, no troba encertat que Duran torni a ser candidat de CiU a les eleccions generals: ha deixat caure que el grup parlamentari de CiU a Madrid no hauria de tenir com a portaveu “algú que té dubtes” sobre el procés sobiranista.

Indignació i advertència
En resposta a aquestes declaracions, Sánchez Llibre, visiblement emprenyat, ha demanat una rectificació immediata i avisat que “Si no ho fan, les coses empitjoraran i serà perjudicial no només per a CDC, sinó per a CiU. Que sàpiguen que això s’ha acabat, que ja no estem disposats a arribar un mil·límetre més enllà. Si volen anar al precipici que hi vagin ells, però que ens deixin tranquils. I que treballin i que guanyin les eleccions. Ja està bé! Ja està bé!“.

Segons el parlamentari democristià, les declaracions dels dos alcaldes eren “inacceptables, lamentables i impresentables”.

Rull i el to
En declaracions a TV3, el coordinador general de CDC, Josep Rull, ha descartat desautoritzar els batlles, com demanava Sánchez llibre: “Els batlles han expressat un neguit concret. Jo puc creure que aquestes declaracions són més o menys desafortunades, però sobretot després del to de Sánchez Llibre no penso desautoritzar els meus batlles, no ho penso fer”.

Rull ha descrit aquest episodi com “l’enèsima crisi d’una mala salut de ferro que té CiU”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides