La Generalitat juga amb els terminis i els nervis en el concurs de les ambulàncies

El sector està indignat i el Govern no remata la licitació més gran del segon mandat de Mas
ambulàncies
ambulàncies

Fa setmanes que es coneixen les puntuacions del concurs per a l’adjudicació del transport sanitari a Catalunya, el resultat provisional -i esperat- de la concessió del contracte més important del segon mandat d’Artur Mas al capdavant de la Generalitat. Però no consta que l’adjudicació definitiva dels contractes, que totalitzen 2.000 milions d’euros, s’hagi decidit encara. Els terminis per efectuar-la estan a punt d’expirar, excepte si es justifica que s’hagin d’allargar per un supòsit de circumstància excepcional que tampoc consta. 

El CatSalut diu que la classificació final no està enllestida i que necessita més temps per resoldre la licitació. Segons Economia Digital, es preveu que ho faci la setmana vinent. Les dilacions han estat una constant, després que s’anunciés que la licitació s’enllestiria a finals d’any i, posteriorment, el gener.

Un sector en tensió
Mentrestant, la manca d’informació afegeix tensió al sector de les ambulàncies, afectat pels impagaments de la Generalitat. Particularment entre les empreses que es veuran, de ben segur, apartades per les concessions dels contractes, obtinguts per la multinacional danesa Falck, i també per Transport Sanitari de Catalunya (TSC) i Egara, les tres guanyadores, segons el resultat provisional conegut el gener.

Als sindicats i les empreses que no apareixen com a guanyadors els estranyen els retards en un procés d’interès públic sobre el qual, oficialment, s’amaga informació: la mesa de contractació no vol facilitar els detalls de les ofertes guanyadores i les especulacions i els càlculs es disparen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides