L’Hospi no és Dresden

Punxa la prova pilot a Catalunya dels islamòfobs alemanys Pegida i de PxC
Concentració de Pegida i PxC a l'Hospitalet
Concentració de Pegida i PxC a l'Hospitalet

L’Hospitalet no és Dresden, pel què fa a la capacitat per concentrar islamòfobs. La prova pilot que el moviment Pegida (Patriotes Europeus contra la Islamització d’Occident) ha dut a terme aquest dimecres a la segona ciutat en nombre d’habitants de Catalunya ha punxat, vista la cinquantena de persones que han respost a la crida. “El primer acte de Pegida a Alemanya va reunir 250 persones i ara són uns 25.000”, ha recordat Robert Hernando, secretari general de Plataforma per Catalunya, agermanada amb el moviment feixista.

Un manifestant per cadascuna de les 50 furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra que s’han desplaçat a l’Avinguda Carrilet per embolcallar la concentració i per desplegar un cordó policial que ha mantingut a ratlla els 400 manifestants antifeixistes, convocats per Unitat contra el Racisme, que s’han reunit a uns 100 metres per fer sentir el seu rebuig a l’acte.

El dispositiu policial no ha deixat que ningú, inclosos periodistes, s’acostés a la concentració, i l’única versió de l’acte és la d’Hernando, qui ha atès la premsa un cop s’han dispersat, sense incidents, els manifestants. Segons la versió de PxC, els dos representants de Pegida arribats a l’Hospitalet per a la concentració “buscaven una ciutat de referència, com ho pot ser Dresden a Alemanya. Van tantejar Terrassa i Santa Coloma. Van escollir Catalunya per fer la prova pilot de Pegida fora d’Alemanya perquè sabien de la força que té PxC al país”, ha dit.

La concentració ha durat una hora. Mentre els simpatitzants de Pegida han llegit un comunicat, a l’altra banda del cordó, els manifestants han cridat proclames antifeixistes i favor de la integració dels nouvinguts als barris de la ciutat: “Fora feixistes dels nostres barris” o “el feixisme avança si no se’l combat“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides