Oleguer Pujol: “No soc un defraudador”, gràcies a Montoro

El fill de l'expresident diu que "no hi ha per on agafar" la querella de l'Audiència Nacional
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau

Oleguer Pujol Ferrusola ha comparegut aquest dilluns a la comissió parlamentària que investiga el frau per ratificar, com els seus antecessors, l’origen incert de la deixa de l’avi Florenci i negar qualsevol tracte de favor per part de l’Administració catalana. “No admeto en cap cas que se’m digui que soc un defraudador”, ha dit Oleguer sobre la regularització dels diners que tenia a paradisos fiscals, “m’acullo a una norma legal i vigent. Jo he pagat els impostos que m’ha tocat i amb un interès del 130%!. La darrera regularització, dels 750.000 euros, és el saldo màxim no prescrit”, ha explicat.

Oleguer Pujol té un procés obert a l’Audiència Nacional per blanqueig de capitals i frau fiscal. A partir d’una querella que presenta Podemos “a partir d’un text del fiscal Villarejo”, ha dit. “Una querella per a tota la família. El jutge Pedraz admet parcialment la querella. De la seva lectura es desprèn que no hi ha per on agafar-ho”.

“Amb aquest currículum impressionant com a financer, no va preguntar al seu pare per l’origen de l’herència?”, ha preguntat el diputat socialista, Jordi Terrades. “M’ho van comunicar l’any 90, com va dir el meu pare en el seu comunicat i la seva primera compareixença”, ha replicat Oleguer Pujol. “S’interessa tant pels diners dels altres i els que són seus els deixa de costat?”, ha insistit Terrades. “A mi em van explicar d’on venien els diners. Ho hem explicat tots els germans”, ha estat la resposta del fill de l’expresident.

“Mai he demanat intervenció del meu pare o el meu germà per a requalificacions o canvis d’usos. No cal dir que mai he treballat per a l’Administració Pública”, ha dit el fill dels Pujol Ferrusola, bans d’admetre que el 92 va obrir un compte a Banca Reig de 62 milions de pessetes. Oleguer ha delegat tota la responsabilitat de la gestió de la deixa del seu avi Florenci en el seu germà gran, Jordi: “El saldo es consolida amb els ingressos en metàl·lic a partir de diverses inversions. Això ho gestionava el meu germà Jordi, amb una relació basada en la confiança absoluta en el meu germà i els gestors. Mai he tingut cap documentació d’això, ni abstractes. A Andorra hi pujava màxim un cop l’any”.

“Segueix tenint diners a paradisos fiscals?“, ha preguntat la diputada de la CUP, Isabel Vallet. “Tots els meus diners els tinc declarats. No tinc res sense declarar”, ha respost Oleguer.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari