Neguit a Zeta perquè el ‘rescat’ de Lara no arriba

La compra del 23%, en un moment financer complicat, es troba encallada
zeta
zeta

Els dies que queden fins al final d’aquest mes de març seran un compte enrere amb la viabilitat del Grupo Zeta, empresa editora d’El Periódico de Catalunya, en joc. Zeta té marcat en vermell el dia 1 d’abril, data final per pagar una part del seu deute de 120 milions, un termini ampliat fins llavors per l’anunciada entrada de José Manuel Lara.

En un context de situació financera molt delicada, l’adquisició per part de Lara d’un 23% del capital representava la salvació a curt termini, però continua encallada. Als problemes de finançament i les discrepàncies internes conegudes des de fa setmanes es va afegir la mort de l’amo de Planeta, que ha congelat l’evolució de l’operació.

Segons fonts de Zeta citades per Vozpópuli, l’editora d’El Periódico hauria de pagar una lletra l’1 d’abril i, ara per ara, és difícil que arribi a tenir dels diners que calen. La negociació per l’entrada dels Lara, segons les mateixes fonts, es troba “avançada, però congelada”.

Fora d’aquesta opció no es coneixen altres candidats per efectuar un rescat. L’entrada de Lara, en qualsevol cas, plantejava una quitança equivalent a un 50% de la seva inversió, que alleujaria la situació a curt termini, marcada pel pes del deute que Zeta té amb Hisenda. Però, encara que la negociació seguís avançant, no és segur que els bancs acceptessin la quitança dels Lara.

Ni el més optimista dels escenaris per a El Periódico, que arrossega números vermells, contempla un escenari de tranquil·litat a llarg termini.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides