La guerra de la nit

Els germans Ramón i Javier Bordas estan monopolitzant el sector de l'oci 'fashion'
opium
opium

En una ciutat mediterrània com Barcelona, la nit i la festa han esdevingut una imatge de marca i són un potent reclam d’atracció turística. Malgrat els estralls que ha provocat la crisi en les butxaques –sempre migrades- dels joves, la proliferació i l’obertura de nous locals nocturns certifiquen que la indústria de l’oci a l’hora de les bruixes torna a ser un bon negoci.

La moda dels clubs amb glamour, importada de Nova York, Londres i Eivissa, ha arrelat amb força a Barcelona i en aquest segment on, a escala planetària, regna Paris Hilton, els germans Ramón i Javier Bordas imposen la seva llei a casa nostra. El seu grup Costa Este està “colonitzant” la nit laietana, amb les discos fashion i els restaurants-dance. L’últim local nocturn que han obert és una franquícia de les mítiques cireretes de Pachá al passeig Marítim de la Barceloneta, on abans hi tenien el Sotavento. Però el seu imperi s’estén per tota la ciutat i té per buc insígnia l’Opium, al Port Olímpic, que s’ha convertit en una “mina d’or”.

Directiu del Barça
El grup Costa Este també explota el Barítimo, ubicat en el complex Maremàgnum; el BlingBling, al carrer Tuset; el Soho, a Aribau; l’Astoria, del carrer París; el Nuba, al carrer Doctor Fleming; l’Universal, de Marià Cubí; i el Vetro Club, a l’avinguda del Tibidabo. A més, els germans Bordas tenen el local Lolita Tapería, a l’esquerra de l’Eixample, i els dos restaurants Cachitos. Fora de Barcelona gestionen les carpes Costa Este de Palafrugell, el Cavalli Club d’Eivissa i a Madrid ja han obert un Opium, en el local que abans ocupavala disco Moma.

Javier Bordas, el més mediàtic dels germans, s’ha convertit en un puntal de la Junta directiva del FC Barcelona, on s’ocupa de la secció de futbol-sala i és el representant del club a la Lliga de Futbol Professional. Simpatitzant del PP, en el seu restaurant Nuba la candidatura de Sandro Rosell va celebrar-hi la victòria en les eleccions de l’any 2010.

En els antípodes de Javier Bordas hi ha Fede Sardà, el germà del periodista Xavier Sardà i de l’actriu Rosa Maria Sardà. Ell és el factòtum de la mítica sala Luz de Gas, un dels temples de la nit de Barcelona, des que va obrir l’any 1995 en l’espai on hi havia el cabaret Belle Epoque i abans el teatre Moratinos. A més, explota la Sala B, el Luz de Gas Port Vell i el Luz de Gas Bar. Fede Sardà és un gran amic de Joan Laporta i en aquesta sala del carrer Muntaner, consagrada a la música i a les actuacions en viu, l’expresident del Barça hi havia protagonitzat algunes sonades celebracions de victòries de l’equip blaugrana.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides