Adéu als ‘reis de les dietes’

Els nous Pressupostos de la Generalitat eliminen les prebendes que tenien els consellers i els alts càrrecs

El conseller de Cultura, Santi Vila, aposta per buscar altres aliances.
El conseller de Cultura, Santi Vila, aposta per buscar altres aliances.

Amb l’aprovació definitiva, el passat dia 4 de març, dels Pressupostos de la Generalitat per l’any 2015 entra en vigor la prohibició que els consellers del Govern català i els alts càrrecs en nòmina de l’administració autonòmica cobrin, a més del seu salari, indemnitzacions i dietes per l’assistència a reunions dels consells d’administració de les empreses públiques. Aquesta va ser una condició “sine qua non” imposada pel grup parlamentari d’ERC per tal de donar suport als Pressupostos de CiU.

Durant molts anys, els consellers i funcionaris d’elit s’han emportat un abundant sobresou a compte de la seva participació en els òrgans rectors de les empreses públiques. Aquest escàndol ha estat reiteradament denunciat per l’oposició, que considera que en el salari oficial ja hi hauria d’entrar la tasca de participar en els consells d’administració de les entitats jurídiques autònomes de la Generalitat, sense necessitat d’una remuneració complementària a banda.

Gràcies al Portal de la Transparència podem saber que el departament de Territori i Sostenibilitat concentra bona part de les empreses públiques que paguen dietes i indemnitzacions. El mateix conseller Santi Vila s’emportava, fins ara, un bon “regalet” de més de 7.000 euros anuals per la seva presència, remunerada, en els consells d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua, el Servei de Meteorologia, l’Agència Catalana de Residus, l’Incasòl i l’Autoritat del Transport Metropolità.

Per la seva banda, el secretari general del departament, Pau Villòria, va cobrar l’any passat més de 20.000 euros –a més del seu salari- per participar, cobrant, en els consells d’administració d’Ifercat, Infraestructures SA, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, l’Incasòl i el Consell de Cooperació Local. Tant Santi Vila com Pau Villòria participen en altres consells d’administració dels quals han renunciat a cobrar les dietes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides