Carnes diu que Spanair seria un “èxit” sense la denuncia

L'extinent d'alcalde és el primer polític que compareix a la coimissió del Parlament
Jordi William Carnes
Jordi William Carnes

La culpa del fracàs i la ruïna d’Spanair va ser la denúncia de la competència. L’extinent d’alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica de Barcelona Jordi William Carnes ha afirmat aquest divendres, a la compareixença parlamentària que investiga el fiasco de l’aerolínia catalana, que ara s’estaria parlant d ‘”èxit” d’Spanair al costat de Qatar Airways com a soci si altres aerolínies no haguessin presentat una denúncia davant la Unió Europea per ajudes públiques a la companyia aèria catalana.

El també exvicepresident de Turisme de Barcelona, primer responsable que passa per la comissió parlamentària, ha assenyalat que la denúncia va ser una “actuació legítima empresarial” dels competidors d’Spanair però ha lamentat que va frustrar l’aliança amb Qatar i va ser arxivada tres mesos més tard.

Carnes ha defensat el suport de l’Ajuntament a l’aerolínia a través de Catalana d’Iniciatives, Turisme de Barcelona i la Fira de Barcelona, per acompanyar a la iniciativa privada per aconseguir més vols intercontinentals.

Una sentència del 16 de setembre de l’any passat va condemnar els exdirectius de l’aerolínia, a tot el consell d’administració de la concursada i a la societat pública Avanç SA, a pagar 10,8 milions d’euros per endarrerir la sol·licitud per presentar el concurs de creditors previ a la fallida de la companyia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides