La plataforma Construïm, impulsada per Duran, inscrita com a partit polític

"No és un partit nou, no em canvio de partit!", havia dit el novembre
Mas i Duran
Mas i Duran

“Construïm no es quedarà com el lema d’unes jornades”, advertia el president d’Unió Josep Antoni Duran i Lleida, en de les seves cartes setmanals del gener, abans de la darrera crisi de la federació de Convergència i Unió.

Aquelles jornades del 22 i 23 de novembre del 2014 eren, segons explicava el mateix Duran al seu bloc “la primera d’un conjunt d’activitats que en els propers mesos aniran tenint lloc per obrir una reflexió des d’Unió, i que es compartiran amb la societat civil per posar les bases de quelcom nou, que el temps anirà configurant i concretant.”

I especificava: “No és un partit nou, no em canvio de partit! Però cal fer i treballar de manera diferent en el futur en relació a com ho hem fet en el passat.”

Però vet aquí que Construïm s’ha constituït com a partit polític i com a tal figura inscrit al web del Ministeri de l’Interior. La data d’alta és el 4 de març del 2015 i com a direcció hi consta una de l’avinguda de Madrid de Barcelona, a tocar de la Plaça del Centre.

Segons ha pogut saber EL TRIANGLE, es tracta d’un domicili particular on viu una família, i allà no hi ha cap cartell o evidència que indiqui que hi ha un partit o que aviat s’instal·larà algun.

Fonts d’Unió Democràtica citades per EFE han evitat referir-se a la inscripció de Construïm, han indicat que es tracta d’una plataforma no regida des d’Unió i s’han remès a l’escassa informació publicada al web d’Interior. Segons La Vanguardia, els promotors de la iniciativa són membres de la societat civil, entre els quals no hi ha gent d’Unió, que presentaran els seus portaveus i un manifest durant les pròximes setmanes.

Canvis a Vic
Pel que fa a la relació entre CDC i UDC després de l’escenificació del ‘no trencament’, el lideratge de la llista per Vic, que ha recaigut durant molts anys en Josep Maria Vila d’Abadal, actual alcalde i exmilitant d’Unió, ha acabat en mans Convergència. Fins ara, el candidat de CiU a la capital d’Osona el proposava Unió. La nova cap de llista és la convergent Anna Erra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides