Involucren el Júnior en un pla de blanqueig massiu a Panamà

Segons Seroux, pretenia beneficiar-se dels suposats contactes de l'advocat Piqué Vidal amb 'narcos'
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament

Els nous detalls de la declaració del broker François de Seroux, del passat mes de gener, davant la UDEF sobre les activitats de Jordi Pujol Ferrusola a Panamà, publicats per Economía Digital aquest dijous, són més escandalosos que els coneguts el febrer.

Segons Seroux, rere la milionària captació de capital procedent d’empresaris i inversors catalans per obtenir una gran obra portuària a l’entrada atlàntica del Canal de Panamà hi havia, en realitat, una operació de blanqueig de més de 250 milions de dòlars procedents de paradisos fiscals.

Aquest pla, segons el relat de la seva confessió publicat pel mateix digital, tenia com a líder Jordi Puig Godés, germà del conseller Felip Puig, i comptava amb la participació del seu soci, Jordi Pujol Jr.

La previsió, cita la mateixa informació, era engegar la suposada operació de blanqueig entre finals de l’any passat i principis d’aquest. Seroux hauria admès que va participar activament en aquest projecte i que el va abandonar.

Piqué Vidal i els ‘narcos’
Una figura clau assenyalada per la mateixa confessió és la de l’advocat Joan Piqué Vidal. Seroux apunta que Jordi Pujol Ferrusola i Jordi Puig pretenien beneficiar-se dels contactes mexicans d’aquest penalista per emprar la infraestructura financera d’un càrtel mexicà de la droga en el blanqueig de diners.

Piqué Vidal, condemnat pel cas del jutge Lluís Pascual Estevill (que l’assenyalà com a cervell d’aquella trama), va defensar Jordi Pujol en el cas Banca Catalana i està esquitxat pels seus suposats vincles amb ‘narcos’ mexicans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides