Marta Pujol es va ‘estrenar’ amb l’Administració un any després de llicenciar-se

Gairebé la meitat dels seus ingressos provenien de fons públics
Marta Pujol Ferrusola
Marta Pujol Ferrusola

Marta Pujol Ferrusola, la filla gran de l’expresident de la Generalitat, contractada a dit des del 1996 com a arquitecta municipal per l’Ajuntament de Sant Vicens de Montalt (aleshores de CiU – ERC), ha admès que del 1988 al 1997 va obtenir una dotzena de contractes públics. Només un per concurs públic. El primer, tot just un any després de llicenciar-se.

Del 88 al 97, la gran dels Pujol Ferrusola va rebre dotze encàrrecs de projectes per a la Generalitat. Pel Departament de política territorial sobre les modificacions de les normes subsidiàries de la Cerdanya. Per al Institut Català del Sòl, al 95, per fer 72 habitatges al parc de Calella. Al 97: projecte d’habitatges a Blanes. Obres per a l’Institut Català de la Salut: un CAP a Sant Cugat, una reforma de casal d’avis a Vilafranca del Penedès (90). Centre d’Assistència a Barcelona, al 91. Un CAP per a l’ICS a Llavaneres. Un Arxiu a Manresa. I una escola a Lliçà d’Amunt, el 92, però per problemes d’acord amb l’Ajuntament ho van perllongar fins el 97.

“Segons la premsa, que van consultar il·legalment el meu historial del Col·legi d’Arquitectes, el 40% del volum de la meva feina van ser amb fons provinents de les administracions. Jo ho valoro en un 20% de la feina. Al llarg de la meva carrera he tingut més contractes privats que públics, sinó no tindria el meu despatx obert”, ha explicat Marta Pujol, aquest dilluns a la comissió parlamentària que investiga el frau i la corrupció.

A diferència del seu germà gran, Marta ha assegurat que ella no és “amiga personal” del president Mas.

Sobre el contracte a dit decidit en Ple per l’ajuntament de Sant Vicenç de Montalt al 96, Marta Pujol ha recordat aquest tipus de contractacions “són molt habituals” als consistoris catalans i que potser hauria de ser responsabilitat dels partits polítics regularitzar aquestes situacions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides