Connexió Pallerola

En els casos Pretòria i Pujol apareixen dos gestors bancaris amb el cognom Pallerola: Josep Maria, que estava al servei de Prenafeta i Alavedra; i Marta, que s'encarregava del compte de Mireia Pujol.
alavedra
alavedra

Com el miracle dels pans i els peixos, Mireia Pujol Ferrusola va veure com els diners que tenia en el compte bancari d’Andorra es multiplicaven per quatre en vint anys malgrat que havia tret importants sumes en efectiu: aquest dipòsit va passar de 62 milions de pessetes (310.000 euros) quan es va obrir el 1992 a l’antiga Banca Reig, actual Andbank, a prop d’1,1 milions d’euros quan el juliol de 2014 va regularitzar el compte que quatre anys abans havia traslladat d’Andbank a Banca Privada d’Andorra (BPA).

Quan la jutgessa li va preguntar com s’ho havia fet per multiplicar els diners que tenia a Andorra, Mireia Pujol va declarar que ella no sabia un borrall de finances i que el mèrit era de la persona que havia gestionat aquest compte: Marta Pallerola, empleada de BPA, de la qual va dir que “ho ha fet molt bé”. Es desconeix si Marta Pallerola també va vetllar pels comptes que la resta de germans Pujol tenien a la BPA en el període de 2010 a 2014.

Arran de la declaració de Mireia Pujol, la jutgessa Beatriz Balfagón ha citat a declarar Marta Pallerola, en qualitat de testimoni, aquest 26 de març, el mateix dia en què ho farà Jordi Pujol júnior, aquest últim com a imputat, perquè suposadament es va encarregar d’obrir els comptes andorrans que la seva mare i els seus germans amagaven a la Hisenda espanyola.

Quan a Mireia Pujol se li va escapar el nom de Marta Pallerola per justificar l’exitosa gestió del seu dipòsit a algun observador dels afers andorrans se li va encendre la llumeta: en el sumari del cas Pretòria ja apareix un gestor bancari amb el mateix cognom, Josep Maria Pallerola, que va ser director general de Banca Reig -precisament en els anys en què la família Pujol hi va obrir els comptes– i també de Banc Sabadell a Andorra fins que, l’any 2009, va plegar després que el seu nom aparegués a la premsa vinculat a dipòsits de Lluís Prenafeta i com a “correu” de Macià Alavedra, al qual suposadament li feia arribar els diners en efectiu. Ara està jubilat. A preguntes d’aquest setmanari, Marta Pallerola ha declinat fer comentaris –”ho sento, no m’està permès parlar d’aquest tema”, va dir– sobre el suposat parentiu amb Josep Maria Pallerola que apunten fonts bancàries andorranes.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides