Uns mails delaten l’hereu dels Pujol

Jordi júnior assegura que mai ha operat des de paradisos fiscals, però els correus electrònics que es va intercanviar amb Gustavo Shanahan el deixen amb el cul a l'aire
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Les investigacions han documentat, com a mínim, que Jordi Pujol júnior ha efectuat pagaments per un import de prop d’1,2 milions d’euros a través d’Inter Rosario Port Services, una empresa amb seu social a Tarragona, administrada per la seva esposa, Mercè Gironès, a través de la qual controlava el 30% de Terminal Puerto Rosario, el gestor dels molls de càrrega del port fluvial de Rosario, a la riba del riu Paraná.

En la seva intervenció a la comissió d’investigació del Parlament, Jordi Pujol júnior tan sols va reconèixer haver invertit 400.000 dòlars (uns 350.000 euros) en el port argentí per adquirir el paquet del 30%, molt per sota dels moviments que figuren en la documentació del sumari judicial.

Aquestes xifres contrasten amb els 12 milions de dòlars que Gustavo Shanahan, el seu soci argentí i expresident del port, va revelar que havia mogut Jordi Pujol júnior en unes declaracions al diari El Mundo. I és que, segons el testimoni d’aquest empresari argentí, la major part dels fons que el fill gran de l’expresident de la Generalitat hauria introduït en aquest port fluvial eren en «negre» i suposadament procedien de comptes de Suïssa, Andorra i Panamà, que estarien controlats pel mateix Pujol Ferrusola a través d’un suposat testaferro britànic, Herbert Rainford Towning, que gestiona des de Londres la plataforma fiduciària Brantridge.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides