Ruz cuina la imputació d’un delicte fiscal al PP

L'Agència Tributària l'informarà de la responsabilitat del partit sobre les donacions del 2008
Bárcenas
Bárcenas

En un termini de cinc dies, a partir d’aquest dijous, l’Agència Tributària haurà d’informar el jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz sobre “l’eventual responsabilitat” del Partit Popular per “l’impost de societats del 2008”. Aquest requeriment es refereix a les suposades donacions irregulars reflectides en els papers de Luis Bárcenas. És precisament l’extresorer, en virtut de la llei anterior, d’aplicació en aquest cas, qui patirà l’escomesa jurídica com a representant davant Hisenda, en comptes del partit com a persona jurídica, com és possible en casos posteriors.

El PP no assumeix la imputació en carn pròpia, així doncs, però els moviments de Ruz deixen per terra el discurs defensiu dels populars en aquest afer, segons el qual les anotacions de l’extresorer no representen els comptes del partit.

Ruz, segons Vozpópuli, no va quedar convençut de l’argumentari de dos perits que exoneraven el PP de la responsabilitat per les irregularitats en les reformes de la seu de Génova 13 ni dels informes del Ministeri d’Hisenda. En la providència amb què demana un nou informe a l’Agència Tributària, Ruz remarca l’existència de diversos antecedents processals que apunten que el PP va poder cometre un delicte fiscal en l’Impost de Societats del 2008. Aquest és l’únic delicte no prescrit referit als papers de Bárcenas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides