CiU intenta blindar el control sobre la XAL després de les municipals

Convergència vol representants de totes les diputacions catalanes al mitjà de comunicació de la Diputació
Francesc Pena
Francesc Pena

CiU és conscient que si la Xarxa Audiovisual Local (XAL) continua depenent de la Diputació de Barcelona després de les properes eleccions és pràcticament segur que en perdrà el control. Per aquest motiu, el Ple de la corporació provincial ha aprovat aquest dijous 26 de febrer que entrin a l’estructura de gestió de la XAL representants de les altres tres diputacions provincials.

CiU confia, així, compensar la major presència previsible de l’esquerra a la Diputació de Barcelona amb diputats procedents de circumscripcions històricament controlades per aquesta formació com són les de Lleida, Girona i Tarragona.

CiU controla la Diputació de Barcelona perquè fa quatre anys el Partit Popular li va donar els seus vots. A mig mandat, el PP va deixar de donar suport a CiU però no es va formar una majoria alternativa. Tot apunta que la coalició perdrà les opcions de continuar president la Diputació i, per tant, que hauria de cedir el control de la XAL a d’altres formacions polítiques.

Per això, a corre cuita s’ha improvisat aquest acord que encara han d’aprovar les altres tres diputacions. Aquests ens aprovaran el mes que ve la seva inclusió a la XAL. A més, passarà a ser una “societat anònima” i canviarà el nom. A partir de la signatura de l’acord passarà a anomenar-se “Xarxa de Comunicació Local”.

Al Ple de la Diputació de Barcelona han votat a favor d’aquesta maniobra els representants de CiU, ERC i IC-EUiA. S’hi han abstingut els del PSC i el PP. Sorprèn que IC-EUiA hagi donat suport a aquesta iniciativa, tenint en compte la pèrdua de caràcter públic de la xarxa de televisions i ràdios vinculades a la Diputació de Barcelona. Quan la Diputació era dirigida per les forces d’esquerra, CiU es va negar sempre a què la COM (antecedent de la XAL) ampliés el seu camp d’acció més enllà de la província de Barcelona. La por de perdre la Diputació ha fet canviar del tot la seva visió de la jugada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides