Un miler d’estudiants ocupa el rectorat de la UB

La manifestació de protesta pel pla 3 2 queda dividida a Barcelona
Título de la imagen
Título de la imagen

Un miler d’estudiants han ocupat el rectorat de la Universitat de Barcelona, a plaça Universitat, aquest dijous en protesta per l’aplicació el proper curs del nou pla d’estudis que obligarà els estudiants a cursar dos anys de postgrau. Una mesura aplicada pel Govern que comportarà que els estudiants hagin de pagar per llicenciar-se, donat que la majoria d’especialitzacions són privades. L’ocupació ha estat el desenllaç de la manifestació que ha reunit milers de joves al centre de Barcelona.

Unes 25.000 persones, segons els convocants, han marxat pels voltants de plaça Universitat. A plaça Catalunya la manifestació s’ha partit. Tres associacions: el Front d’Estudiants Unitari, Corrent Roig i Sindicat d’Estudiants han decidit caminar cap a plaça Sant Jaume, i la resta, SEPC, AEP, FEA i les assemblees universitàries de Barcelona, han seguit amb el recorregut pactat abans de la jornada d’aquest dijous, que acabava al rectorat de la UB de plaça Universitat, on una cinquantena de joves hi acampava des de feia dues nits.

L’ocupació s’ha produït sense incidents i ha acabat cap a les 14h amb el cant de l”Estaca’. La portaveu del SEPC, Mercè Amich, ha valorat positivament el seguiment de la vaga convocada, que ha estat, segons el sindicat, secundada majoritàriament als centres. L’UPC, amb una moltes carreres tècniques que segueixen un pla d’estudis diferent, ha tingut una activitat acadèmica normal.

La fórmula que planteja el decret educatiu del Govern espanyol, tres anys de grau universitari i dos anys de màster, ha centrat les protestes: a la pancarta que ha recorregut els carrers de Barcelona es llegia “Detinguem el 3 2. Universitat per a tots” i a la de Madrid, Abajo el decreto 3 2. Hijo del obrero a la universidad. Els estudiants reivindiquen una universitat pública i de qualitat que veuen amenaçada de la mà de Wert, les reformes del qual compliquen l’accés als estudis superiors per la via de l’encariment i la privatització.

Catolicisme
Pel que fa al currículum de l’assignatura optativa però avaluable de Religió i Moral Catòlica, que pretén implantar Wert a la primària i la secundària, ha rebut crítiques també de sectors cristians catalans. El secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Carles Armengol, aprecia un excessiu intervencionisme per part del Govern espanyol, mentre que el portaveu d’Església Plural, Josep Torrents, ha animat els bisbes catalans a oposar-se i troba que “atempta contra la llibertat de les persones i que s’intenta incloure-hi continguts doctrinals“.

Reacció de la FAPAC
Per la seva part, el president de la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes (FAPAC), Àlex Castillo, ha anunciat que reclamarà que no es triï la ‘nova’ assignatura de Religió. Els textos avançats al BOE avancen que s’exigirà els nens que la cursin que resin plegats. “Déu ha creat l’ésser humà perquè sigui feliç en relació amb Ell”, diu un dels fragments més destacats que publica el BOE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides