La PAH desconfia de la Llei de Tributs

Preveu que tindrà un impacte mínim contra l'habitatge buit i que pot ser una cortina de fum
pah sabadell
pah sabadell

La llei de l’impost sobre els habitatges buits que prepara el Parlament no garanteix la mobilització de la gran quantitat d’habitatges buits de Catalunya, a parer de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que apunta que es pot convertir en “una cortina de fum” per evitar aplicar sancions o impulsar la ILP sobre habitatge.

La PAH retreu el Govern que no hagi adopti mesures mes agressives contra la situació d’emergència pel que fa a habitatge a Catalunya, el territori de l’Estat amb més desnonaments, i que no hagi mobilitzat els nombrosos habitatges buits per combatre aquesta emergència.

“Insuficient”
Segons exposa la Plataforma, la proposta plantejada al Parlament per legislar un tribut per l’habitatge buit arriba molt tard, en un context on xifren els desnonaments en uns 30 diaris a Catalunya, és inacceptable i injustificada perquè ofereix causes que donen cobertura als propietaris de pisos buits perquè no hagin de pagar l’impost i preveu quantitats impositives ridícules. A més, la PAH considera que un tribut mai pot ser excusa per no aplicar sancions o deixar d’adoptar mesures que resolguin el problema de l’habitatge.

“Ens preocupa i ens temem”, diuen des de la PAH, que l’impacte d’aquesta Llei en el parc d’habitatgs buits “sigui mínim”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides