Sospites d’una mà negra en la polèmica pel carnaval de Solsona

La Fiscalia ha obert diligències per un possible delicte d'incitació a l'odi
solsona fiscalia
solsona fiscalia

David Rodríguez, alcalde de Solsona, es confessa sorprès i superat per una polèmica que considera desproporcionada sobre la darrera celebració del carnaval de la capital del Solsonès. La festa “molt transgressora i grotesca” que descriu Rodríguez ha donat lloc a l’obertura de diligències per part de la Fiscalia per determinar si es va cometre un delicte d’incitació a l’odi.

Un cartell que suposadament publicitava la festa, però que no assumeix ningú -ni l’Ajuntament ni l’associació de festes-, convidava a “matar espanyols en un ambient festiu, pacífic i familiar”, a “un “carnaval feixista i paramilitar”. Aquest és un dels principals fets que estudia el Ministeri Públic, mentre que el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha qualificat d'”infàmia” el carnaval i la retransmissió televisiva de la Xarxa, en la qual Valentí Vilaginés, membre de la comissió organitzadora, dedicava un seguit de perles antiespanyoles en to de conya amb la complicitat del presentador.

Contra Catalunya
“S’utilitza l’excusa del carnaval per desmerèixer el fet català i tot allò que està passant a Catalunya”, diu l’alcalde de Solsona, qui ha afegit que “aquest cartell no és l’oficial i ningú sap d’on ha sortit” i que “veiem una intencionalitat en la manera com s’està venent tot això”.

Més enllà han apuntat via Twitter, entre altres, el fotoperiodista Jordi Borràs. Ha dit que “Google demostra” que el controvertit cartell “és obra de l’espanyolisme i posterior a la festa”. Borràs assenyala, en aquest sentit, que “se suposa que un cartell hauria d’haver aparegut abans” i que “ni hi ha foto del cartell al carrer ni rastre abans d’aquestes dates”.

Altres tuiters, com Kim Aulet, han assenyalat, a partir de la cerca de Borràs, com a difusor del cartell un regidor i dirigent de les Noves Generacions del PP a Esplugues de Llobregat, Marcos Sánchez Siles, que l’havia retuitejat. El PP de Lleida ha presentat un escrit d’adhesió a les indagacions que la Fiscalia ha engegat per aclarir si es va cometre un delicte d’incitació a l’odi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides