La presidenta del Parlament rebrà el CD de La Camarga

Per sorpresa, Jordi Pujol jr. lliura una suposada "versió íntegra" de la conversa entre Vicky Álvarez i Alícia Sánchez-Camacho
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Jordi Pujol Ferrusola va proporcionar quelcom més que silencis i respostes aquest dilluns en la seva declaració davant la comissió parlamentària sobre el frau i l’evasió fiscals. El primogènit de l’expresident de la Generalitat va lliurar un CD on, segons ell, hi ha la versió sencera de la gravació de la conversa entre Vicky Álvarez, examant seva, i Alícia Sánchez-Camacho, durant el conegut dinar al restaurant La Camarga, l’any 2010.

El material passarà del president de la citada comissió, David Fernàndez, a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que el rebrà en qualitat de presidenta de la Comissió de Matèries Secretes o Reservades. El dubte és: què rebrà, exactament, De Gispert?

Segons Jordi Pujol Júnior, ha aportat una versió íntegra, d’unes 3 hores i 30 minuts de durada, de la conversa, la gravació de la qual va declarar que havien organitzat Sánchez-Camacho i el socialista José Zaragoza. Pujol Ferrusola ha indicat que han circulat versions d’aquella conversa retocades amb mitjans electrònics en les quals s’han suprimit fragments. Alguns d’aquests fragments suposadament obviats esquitxarien, segons explica Vicky Álvarez, alts càrrecs del PP.

Per bé que Álvarez manté que la seva sensació és que aquella conversa va ser més llarga que la que es va divulgar, no va quedar clar aquest dilluns si l’escurçament citat per Jordi jr. es referia als fragments que han circulat o bé a la versió més completa coneguda fins ara, de 2 hores i 22 minuts, difosa per EL TRIANGLE.

La demanda de Sánchez-Camacho
L’edició digital d’EL TRIANGLE va habilitar un enllaç que permetia escoltar la conversa de La Camarga el juliol del 2013. Sánchez-Camacho va reaccionar presentat una denúncia amb la qual reclamava una multa de 200.000 euros: 160.000 per la reproducció de la conversa i 40.000 més per dues portades satíriques. Aquesta demanda fou desestimada totalment pel Jutjat de 1ª Instància núm. 22 de Barcelona el maig del 2014.

En mans de Núria de Gispert queda l’inesperat obsequi. Té previst convocar la Comissió de Matèries Secretes o Reservades en un termini de deu dies per estudiar què fer amb el CD. David Fernàndez, segons fonts parlamentàries citades per Vilaweb, encara no l’havia lliurat a De Gispert aquest dimarts al matí, fet que ha emprenyat alguns diputats. En una entrevista a RAC1, Fernàndez ha explicat que ha fet una còpia de seguretat i que encara no ha escoltat la conversa. Tanmateix creu que s’hauria de transcriure el contingut i lliurar-lo, de manera restringida, als diputats membres de la ‘comissió Pujol’.

Si la “versió íntegra” del Júnior és realment més llarga que l’obtinguda per EL TRIANGLE, el primogènit de Jordi Pujol haurà avalat la comprometedora versió dels fets defensada per Vicky Álvarez.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari