Júnior: “Si hagués estat cobert amb PWC o Garrigues no hauria tingut aquest problema”

Pujol Ferrusola nega haver operat mai a paradisos fiscals i es considera "amic íntim" de Mas
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament

“Dinamitzador econòmic, aquest concepte és el que a mi m’estimula. La meva activitat empresarial sempre va dirigida a l’exterior, el 90%”, ha explicat Jordi Pujol Ferrusola, qüestionat pels diputats de la comissió contra el frau pels seus negocis a diversos països. Júnior ha dit que els seus processos judicials són conseqüència de no haver tingut “una gran firma darrera: Aquí veig que he comès un error, no muntar un despatx amb economistes i advocats. Si hagués estat cobert amb PriceWaterhouse Coopers o Garrigues no hauria tingut aquest problema”.

En el primer torn de rèplica, preguntat per ERC, Júnior ha retret a la classe política les portes giratòries: “El problema dels suposats especialistes. De vostès podria dir que són especialistes en moltes coses i ningú ho posa en dubte: en la primera comissió d’investigació al Parlament, el senyor Antonio Gutiérrez Díaz sabia alguna cosa de manteniment de centrals nuclears? Algú li va fer un lleig? Hi ha molta gent que no té perquè ser especialista. A la comissió sobre la fallida Spanair: una senyora del grup d’ERC, al seu currículum diu que és llicenciada en filologia, hi entén alguna cosa d’Spanair? Acciona ha fitxat Laia Bonet per la seva relació amb les administracions, no perquè sigui una experta en la gestió de l’aigua”, s’ha esplaiat.

“Mai he cobrat comissions. Mai he actuat a paradisos fiscals”
El primogènit dels Pujol Ferrusola ha explicat que va pujar amb la seva ex amant Victòria Álvarez “tres vegades a Andorra, en una ocasió ens vam quedar a dormir, i no vaig portar diners aquell dia: periodicitat de pujar i baixar diners, mentida. Mai he cobrat comissions de ningú que treballés a l’administració pública. Mai no he actuat a paradisos fiscals. Jo no he operat mai a paradisos fiscals. El mite dels paradisos fiscal són simplement els moviments que el banc del BBVA ha fet a paradisos fiscals. El 99% de la gent que té estalvis, no pregunta on estan dipositats els productes en última instància”, ha argumentat.

Amic “íntim” de Mas
Quan el president Ma va comparèixer a la comissió va negar tenir una relació d’amistat “íntima” amb el primogènit dels Pujol. “La meva relació amb ell no era d’amistat íntima”, va dir. Júnior ha assegurat el contrari: “El senyor Artur Mas és amic meu. Tinc una connexió íntima amb ell”, ha assegurat.

Pujol Ferrusola ha explicat que va generar un patrimoni de 22,384 milions d’euros, del 2004 al 2013 i va pagar 7,5 milions en impostos.

Com Teodorín
L’abril de l’any passat, EL TRIANGLE publicava la “patologia” que comparteixen Júnior i el fill del dictador Obiang, de Guinea Equatorial: la col·lecció de cotxes de luxe. Aleshores, Pujol Ferrusola havia declarat davant el jutge Ruz que tenia 11 cotxes de gamma alta. Aquest dilluns ha dit tenir-ne 13. En aquest període ha comprat un Ferrari Testarrosa i un Mercedes SLR, a part dels Ferrari F40, 328 GTS i 356, els Lamborghini Diablo i Miura, els Porsche 356, 911, GT3 RS i 906. I tres motos antigues.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari