Pujol culpa l’Estat

L'expresident es nega a contestar la majoria de preguntes dels diputats al Parlament
Jordi Pujol i David Fernàndez, al Parlament
Jordi Pujol i David Fernàndez, al Parlament

Ha començat callant davant les interpel·lacions dels representants dels tres primers grups parlamentaris, ERC, PSC i PP, però l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha començat a replicar a partir de les qüestions del diputat d’Iniciativa, Marc Vidal a la comissió que investiga el frau i la corrupció. L’exdirigent ha acusat l’Estat de ser darrera les acusacions. “L’Estat té mecanismes per actuar molt. No tinc comptes a l’estranger. L’acusació no demostra res”, ha dit Pujol.

L’expresident ha ratificat les seves paraules corresponents al comunicat que va llegir el 25 de juliol de l’any passat, en què reconeixia que havia tingut diners a l’estranger durant 30 anys, i que va repetir al jutjat i en la seva darrera compareixença al Parlament, el 26 de setembre passat. L’expresident ha tornat a llegir un breu comunicat, de cinc minuts, en què, més enllà de repetir que la “deixa” del seu pare no provenia de la funció pública, ha acusat els poders fàctics d’aportar “proves prefabricades”.

Pujol ha recordat el comunicat que va llegir el 25 de juliol sobre la “deixa” del seu pare. Que el contingut de la “deixa” només la coneixien ell i la seva dona, “que era la destinatària de la “deixa”. Pujol s’ha disculpat per si hi va haver algun moment de “crispació” durant la seva darrera compareixença a la cambra legislativa catalana.

“El diner de la deixa no provenia de la funció pública. Ho vaig dir i ho repeteixo ara amb total rotunditat”, ha dit Pujol, qui ha criticat la difusió per part d’alguns mitjans de comunicació de la seva compareixença al jutjat.

ERC ha lamentat “l’actitud” de l’expresident de no respondre les preguntes formulades pels representants dels grups parlamentaris.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari