La PAH celebra el sisè aniversari conquerint un bloc de la Sareb

Calcula haver reallotjat més de 2.000 persones
pah 6 anys
pah 6 anys

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha commemorat el seu sisè aniversari amb l’ocupació d’un edifici buit del barri barceloní d’Hostafrancs –#BlocLaBordeta-, controlat fins aquest cap de setmana per la Sareb, el banc dolent.

Aquesta acció de la PAH ha servit, d’entrada, perquè tres famílies, dues d’elles amb menors entre els seus membres, puguin instal·lar-s’hi. La intenció és que aviat sigui cinc les que visquin en aquest immoble de dotze habitatges. Segons Maria Casado, portaveu de l’obra social de la PAH, les persones instal·lades havien esgotat les vies que l’administració posa a l’abast per poder accedir a un habitatge.

Balanç
“Mirar cap enrere i veure les victòries aconseguides dóna vertigen”, explica la PAH Barcelona en el seu bloc. Calcula que la lluita dels seus activistes ha aturat més de 1.000 desnonaments i que, mitjançant la seva obra social, més de 2.000 persones han trobat un nou allotjament. A més, diu haver conquerit més de 30 edificis de bancs i fons voltor, 13 dels quals eren de la Sareb.

“Sí es pot”
“Les dades disponibles sobre pisos buits són d’escàndol: 3.400.000 de pisos a Espanya, 448.356 a Catalunya, 88.259 a Barcelona“, recorda la PAH en el seu darrer comunicat, en el qual proclama que continuarà “autotutelant drets, recuperant habitatges i retornant la seva funció social” i que “aquests 6 anys de lluita demostren que la mobilització ciutadana aconsegueix el que les administracions -tot i disposar de tots els recursos- diuen que “no és possible”.

Tanmateix exigeix que la Sareb “cedeixi la gestió dels seus habitatges buits, perquè aquestes recuperin el seu ús social” i que “deixi d’amenaçar a les persones que viuen en els habitatges recuperats per l’Obra Social, retiri les denúncies i regularitzi la seva situació”. “Si la Sareb ha estat rescatada amb diners públics, els seus pisos són de la ciutadania.”, argumenta la PAH.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari