Com van córrer els diners en la candidatura olímpica de Madrid 2012?

Gallardon
Gallardon

La Fundació Madrid 2012, creada, suposadament, sense finalitat lucrativa per Alberto Ruiz-Gallardón per intentar fer olímpica la capital espanyola va tenir un grapat d’il·lustres benefactors, segons revela aquest dijous eldiario.es.

Entre ells figuren gegants del panorama empresarial estatal, com Sacyr, OHL, Entrecanales, Ferrovial i FCC, però també empreses vinculades a la trama Gürtel, com Coarsa, Licuas i Hispánica.

Les consignes, segons la mateixa informació, eren “fitxar la gent de Barcelona’92” i “pagar allò que fes falta”, i els diners van córrer fins i tot després que s’esvaís aquell somni olímpic: 13 dies després de saber que no organitzarien els Jocs del 2012, consta un abonament de 35.310 euros al conegut restaurant Txistu. Entre altres despeses que criden l’atenció també hi ha 7.125 euros gastats a Loewe en aquelles dates, un import menor que els 10.080 euros de sou mensual de Feliciano Mayoral, director de la candidatura, els 7.300 euros al mes que s’embutxacava José Ramón Díez, dircom de Madrid 2012 i ara director de TVE, o que la despesa en una llarga llista d’assessors.

L’arquitectura triada per nodrir de fons la candidatura, descriu eldiario.es, va servir per atorgar un caràcter privat als fons i evitar la fiscalització d’Hisenda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides