Ros destitueix Marta Camps

El paer al·lega "pèrdua de confiança" i l'exprimera tinent d'alcalde es considera represaliada
marta camps
marta camps

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destituït aquest dimecres la primera tinent d’alcalde Marta Camps al·legant una pèrdua de confiança durant el darrer any i mig, per bé que li ha oferit continuar al grup municipal socialista sense càrrec.

Camps considera que Ros la vol destruir progressivament i que la publicació a EL TRIANGLE d’una informació sobre ella ha estat l’excusa per ensorrar la seva carrera política. De fet, Camps va més enllà i explica en un comunicat que “ha optat per adoptar aquesta decisió aprofitant com a excusa una publicació basada en una falsedat, que em relaciona directament amb un trama corrupta com la Gürtel i posa en dubte la meva honorabilitat i trajectòria pública sense cap prova. Una publicació que tots els indicis apunten, ara més que mai, a haver estat preparada i fabricada ad hoc per justificar la destitució de les meves responsabilitats públiques.”

Via Twitter, Camps havia piulat que EL TRIANGLE havia publicat la seva carta on demanava una rectificació de la citada informació. Aquest tuits ha estat esborrat i, aquest dimecres, Camps ha publicat un altre tuit on diu que “La publicació de la meva carta al @El_Triangle no és suficient, torno a reclamar rectificar una falsetat com diu la llei, amb format similar”.

Una empresa del cas Gürtel “il·lumina” Lleida
El passat 13 de febrer, EL TRIANGLE va publicar una informació sobre les estretes relacions dels negocis de la família de Camps amb l’empresari José Antonio Romero Polo, un dels implicats en la trama Gürtel, i apuntava que s’han concretat en l’adjudicació d’un important contracte municipal, l’externalització del servei d’enllumenat de la capital del Segre.

Com publicava aquest digital el passat divendres, el nom del Grup Romero Polo surt esmentat en els papers de Bárcenas en dues ocasions. La primera, de l’any 2003, fa referència als 30.000 euros que l’empresari lleidatà va donar al dirigent local del PP, José Ignacio Llorens. La segona, de l’any següent, és una donació de 24.000 euros consignada per Luis Bárcenas.

Aquest grup constructor, fundat l’any 1984, s’ha acabat convertint en un poder fàctic a les comarques lleidatanes, amb nombroses adjudicacions per part de les administracions que operen en el territori. Especialitzat en obra pública, participa en el consorci que construeix el canal Segarra-Garrigues i també gestiona la recollida d’escombraries de Lleida, diversos abocadors comarcals, aparcaments i benzineres.

Però la concessió que li ha fet la Paeria per explotar l’enllumenat públic de la ciutat durant els pròxims 12 anys ha fet saltar totes les alarmes. En primer lloc, perquè aquesta empresa constructora no té cap experiència en aquest sector. De fet, tota la tecnologia lumínica que s’implementarà als carrers de Lleida la proporciona la multinacional francesa Citélum, filial de Veolia i EDF.

Què hi fa el Grup Romero Polo barrejat en aquest negoci, que no és el seu? La seva presència a la UTE Lleida Llum amb Citélum només es pot interpretar com un “peatge” forçat. Al concurs convocat per la Paeria per a l’externalització d’aquest servei s’hi van presentar un total de nou ofertes.

El segon aspecte que preocupa és la vinculació dels negocis familiars de Marta Camps amb el Grup Romero Polo. En el registre d’interessos i béns personals que declaren els regidors de Lleida, l’exprimera tinent d’alcalde va anotar que era accionista de la societat Hidro 1996 SL, domiciliada al carrer Pla de Montsó, 167. En aquesta mateixa adreça hi figuren les empreses Hidro Lleida SL i Sumihidro Hidráulica SL, administrades per dos germans de l’exprimera tinent d’alcalde, Daniel i Immaculada. I, segons dades del Registre Mercantil, Sumihidro Hidráulica SL i l’empresa José Antonio Romero Polo SA participen, al seu torn, en la societat Quality Reg SL, on són administradors mancomunats.

D’acord amb les normes europees que regulen els conflictes d’interessos, és evident que Marta Camps s’hauria d’haver abstingut en tot el procés d’externalització de l’enllumenat de Lleida, des del moment que l’empresa Grupo Romero Polo hi va presentar una oferta. Però va fer tot el contrari. Va ser la impulsora del concurs i ha liderat tot el procés fins a la seva resolució final. Aquesta actuació, que trenca els codis de deontologia política, ha provocat un gran malestar a la Paeria, on Marta Camps ha mantingut, de fa mesos, un manifest enfrontament amb el paer, Àngel Ros.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari