Nova derrota d’Acciona en el pols per ATLL

El Suprem dóna la raó de nou a Agbar i denega les mesures cautelars per protegir el controvertit contracte
santi vila
santi vila

Agbar s’ha tornat a apuntar una victòria contra Acciona en la pugna per Aigües Ter-Llobregat. El Tribunal Suprem ha tornat a resoldre favorablement als seus interessos: la tercera i última sentència sobre les mesures cautelars sol·licitades per Acciona i la Generalitat per mantenir el controvertit contracte de la concessió vigent denega aquesta petició. Segons la sentència, Acciona no ha aportat arguments que justifiquin les mesures.

Malgrat això, el Govern de la Generalitat no es mou. El president Artur Mas ha confirmat aquesta setmana que no es modificarà el contracte abans que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es manifesti sobre el fons de la controvertida concessió, que no s’hauria d’haver efectuat, segons l’Organisme Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), perquè l’oferta d’Acciona no complia els requisits de presentació. Això mateix va entendre el Suprem, que va ordenar que fos retirada la gestió d’ATLL a Acciona.

Un exconseller de Pujol
D’altra banda, Agbar ha engegat accions legals contra els antics directius de la Companyia d’Aigües de Sabadell (Cassa). En concret, té Xavier Bigatà, expresident i conseller de Territori amb Jordi Pujol els anys 80, en el seu punt de mira. Bigatà era dels pocs que coneixia els veritables números de la filial radicada al Cap Verd Águas e Energia da Boa Vista (AEB). Sobre AEB, un informe de Cuatrecasas assenyala actuacions contràries al deure de diligència per part de directius que podrien haver perjudicat la societat i xifra els danys en 3,5 milions d’euros més interessos.

Les operacions de finançament ordenades per Bigatà, d’un import pressupostat de gairebé 15,6 milions que es va incrementar fins als 19,7 milions, no convencen Agbar. Segons Economía Digital, l’informe jurídic indica que la cúpula de Cassa coneixia les irregularitats del període 2010-2013 i no les va reportar al consell i, suposadament, la direcció que encapçalava Bigatà no va actuar malgrat disposar d’informes tècnics de la mateixa Cassa que alertaven d’actius sobrevalorats, despeses sense justificació, desequilibris patrimonials i obres executades a preus per sobre dels del mercat per part d’empreses vinculades a alguns accionistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides