La UDEF investiga el fiasco panameny de Jordi Pujol Ferrusola

El Júnior i un germà de Felip Puig no van poder captar suficients inversions en una sucosa operació
pujol junior jutjat
pujol junior jutjat

La UDEF va rere les petjades que Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l’expresident català, i Jordi Puig Godes, germà del conseller d’Empresa i Ocupació, van deixar a Panamà.

Segons publica Economía Digital, aquesta unitat policial està estirant del fil ofert per François de Seroux, un expert en gestió de fons internacionals que es va associar amb l’industrial català Josep Sellas per intentar, amb el suport del director general del Institut de Logística Internacional de Barcelona, Santiago Bassols, obtenir una gran obra portuària al país centreamericà.

Es tractava de Puerto Verde Panamá Atlántico, a tocar de l’entrada occidental del canal que comunica els oceans Atlàntic i Pacífic. Per plantar batalla en el pols per la concessió van calcular que necessitaven almenys 800 milions d’euros -estimació de la despesa en infraestructures- i, segons relata del broker francès, va recórrer a Jordi Pujol Ferrusola i Jordi Puig, que disposaven de contactes polítics i financers a Panamà i, segons el seu parer, podien captar la fortuna que calia per tirar endavant el projecte.

Fiasco
Finalment, però, el projecte no va anar més enllà d’un grapat de promeses incomplertes. Segons la versió dels fets que Economia Digital atribueix a Seroux, Sellas, Jordi jr. i Jordi Puig no van poder sumar suficients diners per competir i s’ignora quants diners van perdre els inversors en aquest intent d’obtenir l’obra.

Seroux ha lliurat una gran quantitat de documents sobre les gestions panamenyes dels dos Jordi, segons fonts policials que no aclareixen si eren comissions il·legals o bé pagaments a canvi de contactes o favots al més alt nivell en aquell país.

El mateix Seroux va ser qui va explicar a la UDEF que Felip Puig li havia demanat personalment fa dotze anys una ‘mossegada’ del 5%, publica Economía Digital, quelcom que el conseller ha negat.

La Fiscalia Anticorrupció rebrà aviat l’anàlisi de la UDEF sobre les dades lliurades per Seroux, que també es refereixen a altres operacions efectuades pel Júnior a Panamà.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides