Les universitats públiques van perdre 1.300 docents i investigadors el curs passat

Per contra, creix el nombre de professors a la privada
Universitat de Barcelona
Universitat de Barcelona

Les universitats públiques van perdre 1.281 docents i investigadors (PDI) i 1.250 treballadors d’Administració i Serveis (PAS) durant el curs 2013-2014, mentre que les universitats privades van incrementar la seva plantilla de PAS en 480 persones, i la de professors i investigadors en 1.020 treballadors, d’acord amb les dades de l’Estadística de personal de les universitats publicada pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

En el curs 2013-2014 el nombre d’homes treballant com a docents o investigadors es va reduir en 1.373 persones respecte del curs anterior, mentre que el nombre de dones es va incrementar en 98.

En canvi, a les universitats privades tant el nombre d’homes com de dones dedicats a la docència i a la investigació es va incrementar en 489 i 531, respectivament, i elles representen el 43,3% del total del PDI d’aquests centres.

Per comunitats autònomes, les universitats públiques que van perdre més PDI van ser les de la Comunitat de Madrid (365 menys), Catalunya (329 menys), Andalusia (249 menys) i la Comunitat Valenciana (214 menys), seguides de les de Galícia (106 menys) i, en menor mesura, La Rioja (36 menys) Canàries i Cantàbria (35 menys cadascuna), País Basc (21 menys) i Navarra (19 menys. Juntament amb les universitats d’aquestes comunitats autònomes, les universitats públiques no presencials han perdut 49 docents i investigadors en l’últim curs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides