Corinna va guanyar 30 milions a còpia de gestions “delicades”

Els seus serveis a Espanya no han estat especificats encara
corinna
corinna

Era amiga del rei Joan Carles I i, suposadament, no disposava de cap gran fortuna quan el va conèixer. Però quan Corinna zu Sayn-Wittgenstein va marxar d’Espanya el 2013 ho va fer amb la butxaca ben plena: amb 30 milions d’euros, segons dades del Govern publicades per Interviú, obtinguts durant una dècada gràcies al suposat desenvolupament de tasques no gaire especificades.

Entre el grapat d’activitats que se li atribueixen s’inclouen pràctiques que, per bé que no són il·legals, són dubtoses des d’una perspectiva ètica, com ara el cobrament de comissions vinculades a l’AVE de l’Arabia Saudita, a les energies renovables o a un fons hispano-saudita. Ella denominava gestions “delicades” a activitats com aquestes.

Informacions governamentals citades en el mateix reportatge indiquen que un any després de conèixer Joan Carles de Borbó, Corinna va fundar una consultoria –Apollonia Associates– quan, suposadament, no disposava de fons rellevants. A més, segons fonts dels serveis d’intel·ligència, té un vincle amb l’obertura d’un parell de comptes a Suïssa a nom d'”identitats operatives”, nom fals amb documentació espanyola perfectament legal, fórmula que se sol emprar amb agents encoberts. Els diners dipositats allà eren controlats per una persona encarregada de lliurar els diners a Corinna, de manera que el seu nom no figurava en el rastre de cap moviment.

Segons informa la mateixa revista, a Corinna li van prohibir el retorn a Espanya i destacats empresaris espanyols es van queixar repetidament d’ella. Però quelcom ofereix de bo als monarques, sens dubte: actualment se la situa a Montecarlo, oferint el seu bagatge com a consellera personal d’Albert II de Mònaco.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides