Cabana sobre els diners de Pujol a Andorra: “Ni ens ho ensumàvem”

Al cunyat de l'expresident "no li consta" que l'origen fos l'herència del seu pare Florenci
Francesc Cabana al Parlament
Francesc Cabana al Parlament

“Jo hauria posat les mans al foc per ell –Jordi Pujol- perquè no feia mai cabal dels diners, però no ens consta que aquests diners que provenen d’Andorra vinguin d’una herència, d’un llegat o d’una deixa“, ha explicat aquest dilluns Francesc Cabana, un dels fundadors de Banca Catalana i sogre de l’expresident català, a la comissió parlamentària que investiga el frau fiscal i la corrupció.

Sobre l’existència dels 4 milions d’euros de la suposada herència que Jordi Pujol va rebre del seu pare Florenci, Cabana ha dit –en nom seu i de la seva dona, germana de l’expresident-: “No en sabíem res. Ni ens ho ensumàvem. Per a mi, realment, el coneixement d’aquesta fortuna estava molt tancat en la família dels Pujol Ferrusola. Si em demana l’origen dels doners, no ho sé perquè ell no m’ho ha dit”.

Sobre l’herència de Florenci, Cabana ha afegit: “El meu sogre va deixar un testament que deixava accions de Banca Catalana i una casa a Premià per al meu fill. La meva dona va rebre accions de Banca Catalana. No ens consta res més”.

Cabana ha descrit la crisi de Banca Catalana com una “putada”. “Va ser una putada, una acció deslleial”, ha dit. El cunyat de Pujol ha negat reiteradament qualsevol operació corrupta a Banca Catalana. “L’informe pericial que va fer un comptable al marge nostre i d’ells va dir això: “Tot està a dintre. No hi havia caixa B, ni un duro al marge del balanç. En tots els anys de Banca Catalana no hi va haver mai un sol aprofitament personal”.

Cabana ha repassat les vides dels Pujol Ferrusola: “Sabia que Jordi feia negocis a l’estranger, Josep havia venut la seva empresa en el moment àlgid, la Marta és arquitecta, l’Oriol l’he vist més a la televisió que físicament i la Mireia la veig dues vegades l’any, i el Pere, que és el meu fillol, el veig molt poc, no em felicita ni el sant”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides