Fiança de 800 milions a Rato i la seva cúpula a Bankia

L'entitat, BFA, l'exministre i altres dirigents tenen un mes per respondre solidàriament
Sense títol
Sense títol

La icònica imatge de Rodrigo Rato celebrant la sortida a Borsa de Bankia fent sonar una campaneta i brindant amb una copa de xampany ha desembocat, de moment, en una fiança de 800 milions d’euros.

L’ha imposat, en concepte de responsabilitat civil, el jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu i han de dipositar-la solidàriament, en un termini d’un mes, Bankia, BFA (matriu de l’entitat), el mateix Rato i els exdirectius Francisco Verdú, José Manuel Fernández Norniella i José Manuel Olivas.

El jutge Andreu creu que poden haver comès un delicte de falsejament d’informació financera en els fullets dirigits a inversors minoristes: apunta que la veracitat es troba qüestionada amb indicis “sòlids i fundats”.

Una prova pericial practicada per tècnics del Banc d’Espanya, a parer del jutge Andreu, exposa “amb total rotunditat” que els estats financers continguts “no expressaven la imatge fidel de l’entitat”.

Els 800 milions de fiança, recorda el jutge, poden variar segons com evolucioni el procés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides