Justícia diu ignorar on paren els 512 milions ingressats amb taxes judicials

L'Agència Tributària no té competències per informar-ne, explica el Ministeri
catala
catala

El Govern espanyol va xifrar el passat mes de novembre en 512 milions d’euros la recaptació obtinguda des de finals del 2012 per les taxes judicials implantades per l’anterior ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón.

Ara que el seu successor, Rafael Catalá, pretén reformar aquestes taxes, el diputat de Coalició Compromís per València Joan Baldoví ha obtingut una resposta insòlita sobre el destí d’aquesta multimilionària recaptació: Justícia diu que no sap se n’ha fet.

En concret, la resposta a la pregunta parlamentària ha estat “el Ministeri no disposa d’informació al respecte”. Pel que fa a l’Agència Tributària, la resposta ministerial indica que tampoc li correspon “la determinació ni la informació sobre el destí de cap taxa” i que aquest organisme, tot i intervenir en la seva recaptació o gestió, no té competències per cap altra qüestió, com ara informar sobre el seu import o el seu destí.

Aclariment?
“No existeix obligació legal pressupostària d’aplicar tota la recaptació del gravamen per un concepte concret a una despesa específica, donat que allò que existeix és una vinculació però afectació de l’ingrés recaptat amb la taxa”, ha especificat el Ministeri.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides