La Generalitat deu mensualitats de la Renda Mínima des del 2011

Augmenten un 7,4% les queixes dels ciutadans al Síndic contra l'Administració
Ribó i De Gispert, al Parlament
Ribó i De Gispert, al Parlament

El Departament d’Empresa i Ocupació encara deu mensualitats de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) dels anys 2011, 2012 i 2013, segons ha denunciat aquest dijous el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, durant l’entrega a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, de la memòria de l’any passat. Ribó ha urgit al Govern a confeccionar una nova regulació sobre la matèria. Encara que la Generalitat va pagar endarreriments, el Síndic entén que “la situació no es pot considerar resolta”.

“Els problemes derivats de l’increment de les situacions de necessitat s’agreugen per la insuficiència de recursos per atendre les necessitats bàsiques. Per això, és necessari regular amb urgència una concepció de l’RMI ajustada a la nova realitat social”, ha argumentat Ribó.

L’informe del Síndic, que l’any 2014 ha tramitat més de 27.211 actuacions que han afectat 53.095 persones, assenyala que un 40% de les queixes són per les polítiques socials i que des de 2010 s’han quintuplicat les queixes contra les companyies de telefonia, llum, aigua i gas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides