Site icon El Triangle

Antifrau ha tancat 49 expedients el 2014

De Alfonso i De Gispert, aquest dijous al Parlament

De Alfonso i De Gispert, aquest dijous al Parlament

L’Oficina Antifrau de Catalunya ha tancat 49 expedients durant l’exercici 2014, segons l’informe que aquest dijous ha entregat el president de l’ens, Daniel de Alfonso a la presidenta del Parlament. Núria de Gispert. L’OAC, que té un pressupost de gairebé cinc milions d’euros, ha rebut en aquest període 162 denuncies.

La majoria d’actuacions d’investigació concloses l’any passat han girat entorn casos en matèria de contractació pública i urbanisme, lligats a situacions de conflictes d’interès. Dels 49 expedients tancats, 18 han finalitzat amb Informes raonats, 6 amb recomanacions, 9 amb comunicacions a l’autoritat competent, 9 amb comunicacions a la Fiscalia, i 7 amb informe d’Arxiu.

De les denúncies rebudes, el 65% són contra ajuntaments, el 15%, contra la Generalitat, el 7%, contra ens privats, el 6%, contra entitats, el 3%, contra diputacions, el 2%, contra consells comarcals i l’1%, contra universitats.

El resultat de les denúncies rebudes I examinades ha estat: el 51% arxivat, el 6% ha estat suspès per prejudicialitat, i el 43% restant ha passat a la Direcció d’Investigacions.

Bona part de l’actuació de l’Oficina ha girat entorn la projecció internacional i la formació: 83 accions formatives que abasten des de “conferències – debat” fins a “seminaris”, passant per celebració de “jornades”.

Exit mobile version