CiU s’encamina al divorci

La divergència també es nota en l'elaboració de les llistes municipals
Duran Lleida 2011
Duran Lleida 2011

El mullader generat per una votació diferenciada dels membres de Convergència i d’Unió al Congrés dels Diputats no acaba en l’intercanvi de missatges de les darreres hores.

La fase prèvia al divorci ja s’escenifica en l’àmbit local en la configuració de les llistes i, pel que fa a les cúpules, Josep Antoni Duran i Lleida es considera desautoritzat.

Drama i tàctica
Agustí Colomines, expresident de la Fundació CatDem, propera a Convergència, donava per acabada aquest dijous l’etapa de Duran a Madrid al programa La Rambla de BTV: “tothom sap que no serà el proper candidat de CiU a les espanyoles, és impossible, si no és un suïcidi per CDC, no sé si ell té intencions de presentar-se”.

El mateix Colomines considera que Duran ha dramatitzat i exagerat la seva reacció i que és un dirigent més de passat que de present o futur que no representa “el mainstream” de la federació.

Per la seva part, el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha apostat, en la línia expressada per CDC, per “desdramatitzar”, i el diputat de CDC Pere Macias ha descartat a El Matí de Catalunya Ràdio que hi hagi cap crisi que encamini CiU a la ruptura i ha explicat que la votació separada que ha originat el mullader era “una diferència simplement tàctica” i que hi va haver un malentès.

Però la situació de la federació a hores d’ara, amb Unió indignada amb Convergència, es troba molt deteriorada i en un any tan electoral com aquest 2015 és molt difícilment reconstituïble.

Josep Sánchez-Llibre, mà dreta de Duran a Madrid i diputat d’Unió, ha declarat als passadissos del Parlament espanyol que es plantegen no fer més reunions de grup parlamentari amb Convergència: “Existeix un gran dubte sobre si val la pena fer reunions del grup parlamentari perquè hem vist que el resultat és totalment negatiu”.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari