La Justícia bloqueja els comptes andorrans de Jordi Pujol jr.

El jutge Ruz rebrà les dades fiscals i bancàries del fill gran de l'expresident
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

La jutgessa andorrana Maria Àngels Moreno ha acceptat col·laborar amb l’Audiència Nacional en la investigació sobre Jordi Pujol Ferrusola, com sol·licitava el jutge Pablo Ruz, i entregar dades fiscals i bancàries relacionades amb el primogènit de l’expresident de la Generalitat. Com a conseqüència, tots els comptes de Jordi Pujol jr. i la seva esposa, Mercè Gironès, a Crèdit Andorra, Banc Sabadell d’Andorra, Banca Privada d’Andorra, MoraBanc, Mora Banc Grup i Andbank queden bloquejats.

La decisió de donar via lliure a les comissions rogatòries, adoptada mitjançant sengles actes el 2 i el 5 de febrer, se sustenta en el fet que Ruz està investigant delictes de corrupció i no només de frau fiscal, la qual cosa és indispensable perquè la Justícia andorrana col·labori amb l’enviament d’informació bancària.

La jutgessa, però, recorda que les dades no es podran utilitzar per jutjar delictes d’evasió de capitals o de blanqueig de diners perquè aquestes dues activitats no són delicte a Andorra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides