La Justícia tomba el nou Bernabéu de Florentino Pérez

Volia iniciar l'estiu el controvertit projecte
Sense títol
Sense títol

La idea de Florentino Pérez era remodelar l’estadi Santiago Bernabéu i regar el Reial Madrid amb diners dels Emirats Àrabs gràcies al patrocini del recinte, però el seu ambiciós projecte, embolcallat sempre en la grandiloqüència i mancat de tota referència al fet d’estar pendent de la Justícia en les seves presentacions en societat, ha acabat per terra.

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha declarat nul·la la modificació parcial del Pla General d’Urbanisme de Madrid que havia de permetre l’obra tal com s’havia concebut en un conveni signat per l’Ajuntament de la capital espanyola i el club blanc.

Es tracta d’una victòria judicial d’antics propietaris de terrenys adjacents al Bernabéu impugnants del pla que fa impossible el projecte endegat per Pérez, donat que necessita el sòl que ara la Justícia nega el Reial Madrid.

La sentència encara és recurrible, però el procés s’allargaria previsiblement dos anys més i les obres havien de començar aquest estiu. Florentino Pérez ja tenia patrocinador per a les obres, xifrades en més de 400 milions d’euros: el fons sobirà d’Abu Dhabi International Petroleum Investment Company (IPIC), accionista principal de Cepsa.

El Reial Madrid ha publicat un breu comunicat on diu que “treballarà conjuntament amb l’Ajuntament i la Comunitat de Madrid en l’esmena d’aquells aspectes que siguin necessaris per fer viable el projecte de reforma”.

Investigació de la UE
El controvertit projecte, no obstant això, té una altra resolució pendent. El mateix TSJM el va paralitzar cautelarment arran d’una sol·licitud d’Ecologistas en Acción en espera d’una investigació endegada per la Comissió Europea que intenta determinar si el citat conveni entre l’Ajuntament i el club blanc constitueix un cas d’ajut públic il·legal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides