Intereconomía ‘colonitza’ el Telediario

El Consell d'Informatius de TVE denuncia que s'està creant una "redacció paral·lela"
gundin
gundin

Després de l’expulsió de Cristina Puig i de l’obertura d’un expedient a Francesc Cruanyes per col·laborar amb el Diari de Girona i el Setmanari de l’Alt Empordà, els actuals caps de Televisió Espanyola han provocat el rebuig dels treballadors de la pública estatal amb el fitxatge de més d’una desena de nous periodistes.

Aquests fitxatges, efectuats en un context de grans dificultats econòmiques i minses audiències a RTVE, són interpretats com la creació d’una redacció paral·lela al gust de la direcció, que justifica les incorporacions per la necessitat de comptar amb més efectius per cobrir l’any electoral.

Les onze cares noves arriben poc després de la marginació de dos redactors de la secció d’Economia i la maniobra, segons el president de Consell d’Informatius, Alejandro Caballero, serveix per “arraconar els professionals per posar en el seu lloc persones que no tenen en la major part dels casos un bagatge que ho justifiqui” i “crear un aparell de propaganda format, directament, per escribans”.

Quan va esdevenir cap d’informatius, José Antonio Álvarez Gundín va assegurar que “he vingut sol” i “no contractarem ningú”. Ara, però, incorpora Susana Burgos (ex sotsdirectora de La Gaceta), Alejandra Alloza (ex de TVE i últimament a Intereconomía), Elena Mata i Alicia Gracia, totes elles amb passat al grup ultraconservador de Julio Ariza, entre altres professionals.

Els treballadors de TVE també estan indignats per com s’ha dut a terme la contractació: denuncien que la direcció ha ignorat els empleats que té en plantilla i els 4.000 del banc de dades. Preveuen mobilitzacions i mesures legals per evitar aquestes contractacions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides