Mas es fa la víctima

"Probablement, el més perjudicat -pel cas Pujol- sóc jo, ho noto a les meves carns"
El president Mas, aquest dilluns al Parlament
El president Mas, aquest dilluns al Parlament

“La confessió era i és en nom seu i de la seva família. Allò que va explicar Jordi Pujol era un tema que l’afectava a ell i la seva família. No té res a veure amb CDC, ni amb CiU, ni amb el Govern, ni amb mi”, ha repetit Artur Mas a l’inici de la seva compareixença a la comissió sobre el frau i la corrupció celebrada al Parlament. El president català s’ha presentat com una víctima, per les conseqüències de la confessió del cas Pujol: “Probablement, el més perjudicat sóc jo, ho noto a les meves carns”.

El president ha assegurat no tenir cap compte obert en cap paradís fiscal: “Jo no he tingut mai ni un sol compte fora de Catalunya. Ni jo ni la meva dona. Mai”. “Després de 20 anys no se m’ha pogut acusar de cap fet concret. He treballat per a molta gent, però hi ha algun cas concret, amb proves, que m’impliqui en un cas d’irregularitat?”, ha reptat el dirigent a la resta de parlamentaris presents a la comissió.

El president ha negat qualsevol relació amb la nota que la Unitat d’Intel·ligència Financera de Liechtenstein ha enviat a les autoritats espanyoles i en la qual apunta a una possible implicació del dirigent català amb les activitats il·legals del clan Pujol. “No té absolutament res a veure ni amb mi ni amb cap conegut meu”, ha dit Mas, en una rèplica a la presidenta popular, Sánchez-Camacho, a qui, de retruc, ha amenaçat: “Em sembla que potser haurà de ser vostè qui algun dia haurà de donar explicacions sobre el senyor De la Rosa”.

Mas ha recordat que l’expresident Pujol li va explicar el contingut de la seva confessió el mateix dia que la va fer pública, el 25 de juliol de 2014. “No li vaig demanar que no la fes pública malgrat el prejudici que podia crear tant al partit com a mi mateix”, ha explicat, per afegir que sí li va demanar “que ho fes aquell mateix dia però a la tarda”.

Mas ha recordat que fins a 21 vegades ha donat explicacions sobre el frau i la corrupció, en la sessió de control al president de la Generalitat que cada 15 dies celebra el plenari del Parlament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides