‘El País’ santifica Oleguer Pujol

El fill petit de l'expresident és el copropietari de la redacció del diari que presideix Cebrián, que li paga un lloguer
OLEGUER PUJOL
OLEGUER PUJOL

El diari El País ha decidit rentar la cara d’Oleguer Pujol, el fill petit de l’expresident de la Generalitat i personatge clau de l’entramat financer familiar. En una insòlita entrevista de “guant blanc”, publicada el passat 27 de gener, el diari que presideix Juan Luis Cebrián donava per bones les explicacions d’Oleguer Pujol sobre la seva fortuna i l’origen dels seus diners: “No tinc 3.000, ni 500, ni 89 milions d’euros”, afirmava.

El fill petit es fa el “pobre” i diu que “només” té uns 10 milions d’euros, però en inversions que evolucionen molt malament i que poden acabar en no-res. També explica que, al seu nom, només té un pis de 60 metres quadrats a L’Hospitalet i un altre de 35 metres quadrats a Barcelona, a més d’un Toyota totterreny i dues motos. No explica res, però, de la gran casa de lloguer que ocupa al carrer Teodor Roviralta del barri de Pedralbes, que va ser escorcollada per la policia el passat 23 d’octubre, ni de l’habitatge que té a Madrid, on hi té el domicili fiscal.

348 MILIONS D’EUROS
Oleguer Pujol va estudiar Econòmiques a Esade i va treballar com analista a les oficines de Morgan Stanley a Londres. L’any 2003, amb només 31 anys, va fundar a Madrid la societat Drago Capital, en companyia de Luis Iglesias, el gendre d’Eduardo Zaplana. Des d’aquesta plataforma d’inversió, que té un eixam de ramificacions en paradisos fiscals (veure EL TRIANGLE n. 1160), s’han canalitzat en els últims anys un grapat d’adquisicions immobiliàries a l’Estat espanyol i a Portugal per valor de més de 3.000 milions d’euros.

Les més destacades van ser la compra de 1.152 oficines del Banc Santander per 2.177 milions d’euros i de set edificis del grup PRISA per 348 milions d’euros. És aquesta una de les raons per les quals Juan Luis Cebrián ha decidit posar la “catifa vermella” d’El País al fill petit de l’expresident de la Generalitat? O tal vegada el fet que Jordi Pujol fos un dels accionistes del nucli fundador del diari, l’any 1976?

La societat Longshore SL, participada per l’estructura opaca d’Oleguer Pujol i Luis Iglesias, és la propietària, entre d’altres, dels edificis on hi ha les redaccions d’El País a Madrid i a Barcelona, que explota en règim de sale & lease-back. És a dir, amortitza la inversió que va fer l’any 2008 amb els lloguers que li ha de pagar el grup Prisa. La setmana passada es va anunciar que l’edifici de la Gran Via, 32 de Madrid, on hi ha els estudis centrals de la Cadena SER, va ser revenut a Amancio Ortega (Zara) per 400 milions d’euros, amb una important plusvàlua pels socis de Longshore SL.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides