La PAH de Manresa ocupa el 4rt bloc de pisos en 18 mesos

L'Obra Social de la Plataforma ja ha donat acollida a 40 famílies
Bloc de la SAREB ocupat per la PAHC Bages a Manresa
Bloc de la SAREB ocupat per la PAHC Bages a Manresa

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme de la comarca del Bages (PAHC Bages) ha ocupat aquest divendres un bloc de pisos propietat de la SAREB al casc antic de Manresa, al carrer Sobrerroca, que aviat omplirà amb tres famílies, dues d’elles amb menors a càrrec, que serveis socials no ha acollit.

La capital del Bages té un 25% del parc d’habitatges buit. Gairebé 9.000 pisos que no serveixen per acollir els centenars de persones que cada setmana visiten els serveis socials de l’Ajuntament en busca d’ajudes perquè no tenen diners ni per menjar ni, encara menys, per pagar el lloguer o la hipoteca.

El d’aquest divendres és el quart bloc de pisos acupat en 18 mesos d’existència d’Obra Social de la PAHC Bages, que ja ha ofert sostre a 40 famílies. Una xifra que s’ampliarà amb l’immoble de quatre pisos ocupat aquest divendres.

La PAH ocupa o “allibera” immobles que són propietat de bancs que han estat rescatats amb diners públics, que, com la SAREB, prefereixen vendre els seus actius a fons voltors que destinar-los amb lloguers socials a famílies que no tenen on viure.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides