El TC admet tres recursos contra la milionària indemnització del Castor

De la Generalitat i el Parlament catalans i del grup parlamentari del PSOE, primer impulsor del polèmic magatzem
castor ministres
castor ministres

El Tribunal Constitucional ja té a les seves mans tres recursos contra la polèmica i milionària indemnització -1.350 milions d’euros- lliurada via Reial Decret per l’Estat a Escal UGS (el 66,67% pertany a ACS), concessionària del magatzem de gas Castor.

El recurs més ambiciós contra el pagament per la hibernació del Castor prové, paradoxalment, del grup socialista del Congrés. El darrer govern del PSOE, amb Miguel Sebastián al capdavant d’Indústria, va ser l’impulsor inicial de la infraestructura que va desfermar activitat sísmica i polèmiques a dojo.

Els socialistes recorren la normativa en la seva totalitat, mentre que el Parlament català escomet els apartats 2, 4.1 i 4.3, i el Govern català, tota la normativa excepte la disposició addicional segona.

El Tribunal Suprem ha traslladat els recursos amb tres actes remesos al Congrés dels Diputats, el Senat i al Govern de l’Estat perquè es puguin personar en el procés.

El 26 de gener, el Jutjat d’Instrucció número 4 de Vinaròs va imputar 18 persones per la presumpta comissió de delictes contra el medi ambient i els recursos naturals i de prevaricació mediambiental, entre ells Recaredo del Potro, president d’Escal.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari