Artur Mas compareix a la ‘comissió Pujol’ el dia 9 de febrer

L'exconseller de Treball, Lluís Franco, nega tenir cap relació amb la família Pujol i amb Sergi Alsina
Mas, al Parlament
Mas, al Parlament

L’estira-i-arronsa sobre la compareixença d’Artur Mas a la ‘comissió Pujol’ ha acabat aquest dilluns amb un acord CiU-ERC sobre la data: serà el proper dilluns, 9 de febrer. La resta de partits, que volien que acudís el març, després de Jordi Pujol.

PSC: “Aquí molta gent s’escaqueja”
“Jo no puc donar dades concretes de contribuents concrets perquè no m’ho permet la llei”, ha iniciat el relat l’exconseller de Treball i exdirector de l’Agència Tributària de Catalunya, Lluís Franco, tota una declaració d’intencions del què ha estat la comissió parlamentària que investiga el frau i la corrupció d’aquest dilluns. L’exdirigent d’Unió, esquitxat pels casos Treball i l’entramat de les ITV, ha negat haver tingut “cap relació” amb la família Pujol i amb el suposat soci d’Oriol Pujol, Sergi Alsina. Franco ha estat l’únic compareixent dels tres requerits per donar explicacions a la Cambra aquest dilluns: ni Luis María Sánchez, cap de la Inspecció Tributària de l’Estat, ni Manuel Vázquez, comissari en cap de la UDEF, hi han anat, fet que ha comportat el comentari del diputat socialista Jordi Terrades: “Aquí ja veig que molta gent s’escaqueja”.

“No tinc cap relació amb la família Pujol. Evidentment conec algun membre de la família, perquè s’ha dedicat a la política. I mai he rebut cap instrucció per investigar o deixar d’investigar ningú”, ha manifestat el democristià, per explicar que no és el director de l’Agència qui determina les investigacions sinó la mateixa Inspecció, que és un òrgan independent. “Si no els agrada haurien de posar-se d’acord per canviar la llei”, ha dit.

Franco ha negat també conèixer els missatge que s’han fet públics i que el vinculen amb l’entramat de les ITV pel qual està imputat Oriol Pujol i el seu suposat exsoci Sergi Alsina: “Ni coneixia ni conec el senyor Alsina”. També ha negat suposats tractes de favor en la mediació que li va demanar Oriol Pujol per evitar les deslocalitzacions d’empreses com Yamaha, Sony i Sharp, però ha admès la trucada del fill de l’expresident: “Fora de la trucada del senyor Oriol Pujol, ningú mai m’ha trucat per a aquests temes. Fora de les persones interessades per tenir una reunió amb mi directament. El senyor Oriol Pujol em planteja una preocupació perquè es volien salvar uns 200 llocs de treball. La reunió va ser totalment tècnica. Amb llums i taquígrafs. Amb tècnics de l’Agència i els assessors que es volien informar del marc jurídic aplicable. En cap moment hi va haver cap tracte de favor… únicament per informar”.

Per evitar les negatives d’alguns testimonis cridats a comparèixer a la Cambra, la comissió parlamentària estudia que en els casos en què sigui competent, adverteixi aquestes persones que poden incoar en un delicte de desobediència tipificat al Codi Penal.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari