El tic-tac, tic-tac, tic-tac d’Artur Mas

Dilluns vinent, 9 de febrer, a les 13 hores, el president Artur Mas tenia previst donar una conferència al Cercle d’Economia, que figurava en l’agenda d’activitats de l’entitat. L’ha anul·lada per raons que no s’han explicat. I és que els dies a venir són, ara sí, trepidants i transcendentals per a la història política de Catalunya i no és qüestió de “perdre el temps” davant els amoïnats empresaris de l’influent Cercle d’Economia.

El president Artur Mas, mal aconsellat, ha comès dos errors que poden precipitar el seu suïcidi polític: ha posposat les eleccions a un hipotètic i llunyà 27-S, quan els seus socis d’ERC i l’anomenada “societat civil” li reclamaven que les fes aquest mes de març; i ha demanat, per iniciativa pròpia, comparèixer immediatament a la comissió d’investigació del cas Pujol, d’on en sortirà irremeiablement socarrimat, per explicar les gestions que va fer Oriol Pujol a presidència de la Generalitat per compte del seu amic Sergi Alsina. Si hagués convocat ara les eleccions, la comissió d’investigació hauria quedat automàticament dissolta i molts prohoms del pujolisme, començant pel mateix Artur Mas, s’haurien estalviat el “martiri” de passar per aquest “tribunal popular”.

M’oloro que la gestació d’un “cop d’Estat” intern contra Artur Mas està prenent cos. La llista de damnificats per la seva erràtica gestió política de les darreres setmanes és cada cop més llarga. Començant per Unió Democràtica, que dissenteix radicalment dels últims moviments tàctics del president de la Generalitat. Continuant per la família Pujol i el seu poderós cercle d’influència a CDC, que critiquen sense embuts l’actitud farisaica d’Artur Mas en relació amb els casos judicials que els persegueixen.

També els alts funcionaris i càrrecs de confiança de la Generalitat treuen foc pels queixals. El pacte pressupostari amb ERC, cuinat a última hora, estableix que cap alt responsable de l’elefantíaca administració catalana podrà cobrar més que un conseller del govern, com passa actualment en molts casos. A més, es prohibeix que els consellers i els alts funcionaris puguin cobrar dietes per assistència als consells d’administració de les empreses públiques, un “truc” que garantia un important sobresou als seus beneficiaris.

El còctel que té sobre la taula Artur Mas és explosiu i li pot esclatar als nassos en els pròxims dies, forçant la seva sortida precipitada de l’escena pública, “apunyalat” pels seus. Tic-tac, tic-tac, tic-tac…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides