“Per 300.000 pessetes et revelaven el compte bancari i els darrers moviments”

Un excoronel de la Guàrdia Civil revela les relacions entre Andorra i Espanya
L'excoronel de la Guàrdia Civil, José Matas Zapata
L'excoronel de la Guàrdia Civil, José Matas Zapata

L’excoronel de la Guàrdia Civil, José Matas Zapata ha negat en diverses ocasions haver estat, com afirmaven diversos diaris i el diputat de la CUP David Fernàndez, el nexe de la família Pujol amb Andorra. Burxat per la majoria de diputats per la seva suposada vinculació amb el clan Pujol, l’ex Guàrdia Civil, avui retirat a Marbella, després d’haver treballat a la frontera i amb la banca andorrana durant anys, ha comparegut aquest dilluns a la comissió que investiga el frau i la corrupció per desmentir aquestes informacions.

Ni les súpliques del president de la comissió, David Fernàndez, han servit perquè l’excoronel, que s’ha definit com “la noia per a tot” per les relacions que tenia amb les institucions espanyoles i els bancs andorrans, doni noms de clients amb comptes corrents oberts al paradís fiscal dels Pirineus. “Digui, digui… que farà un favor a la democràcia”, ha etzibat Fernàndez, davant el silenci de l’exdirigent.

És una insensatesa que una persona coneguda porti diners a Andorra perquè per una quantitat petita t’ho fan“, ha explicat, per mirar d’aclarir per a què no servien els repetits viatges de Pujol Ferrusola al país dels Pirineus.

Matas Zapata sí que ha rebel·lat que “per 300.000 pessetes ens donaven els comptes de qualsevol persona i els darrers moviments bancaris. Hi ha moltes persones molt conegudes i molt famoses. Quan alts càrrecs es van assabentar que jo podia fer-ho em van demanar-ho per espiar adversaris polítics”, ha rebel·lat.

“Tots els països que tenen paradisos fiscals tenen permissivitat. Ara passa el mateix, però no se sap fer com abans. Durant molt temps, l’Estat –espanyol- ha considerat que l’evasió fiscal no era important i ha deixat que ciutadans enviessin els diners a llocs com a Andorra”, ha dit l’antic col·laborador amb els serveis d’intel·ligència de l’Estat.

Espanya havia de defensar tenir un paradís fiscal suau. Andorra sempre ha estat poca cosa, les societats a Andorra no tenen la importància de les de Gibraltar, per exemple. Als països els interessa tenir paradisos fiscals: Gran Bretanya en té diversos, EEUU… Els diners pujaven a Andorra amb la mateixa facilitat amb què baixen a Espanya sucre i mantega”, ha explicat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides