El sumari del cas ITV enfanga Artur Mas

Oriol Pujol va ser el pont entre Sergi Alsina i el president
artur mas
artur mas

38 trucades telefòniques i un centenar de missatges SMS intervinguts i inclosos en el sumari del cas de les ITV confirmen les sospites sobre el cobrament de comissions il·legals per part d’Oriol Pujol i alguna de les converses esquitxa d’allò més el president Artur Mas.

El 5 de gener del 2011, Oriol Pujol explicava per SMS al seu amic, l’empresari Sergi Alsina: “Sergi, ja he parlat amb Manel Lao fill. També he parlat amb Mas i pot ser que truqui a algun dels dos Laos”. La gestió, dies més tard, semblava haver reeixit: “A veure, Artur va parlar amb Manel pare, d’acord? Manel el va transmetre la sensació que, bé, que sí, que els pot interessar… Que podien veure fins i tot alguna complementarietat amb el tema industrial”. Segons Oriol Pujol, Mas deia que, com a Govern, tenien interès a veure l’operació enllestida.

L’abril de fa quatre anys, Alsina sol·licitava “un forat temptatiu en l’agenda del president” i, dies més tard, Oriol Pujol deia: “És una mica just, 17 de maig, 13.30. Sharp. President”. Les referències a Mas en les comunicacions incloses en el sumari van ser múltiples. El 30 de maig del 2011, per exemple, Alsina preguntava a Pujol: “Has pogut comentar amb Mas el resum de l’operació que et vaig donar divendres? Truca’m quan tinguis info del dinar”. Al cap d’una setmana, Alsina semblava encantat d’haver mantingut, suposadament, una reunió amb Mas: “Oriol, ja hem estat amb Mas. Crec que ha anat molt bé. Ens pregunta si hem informat Mena. Hem de fer-ho a partir d’ara. Suggeriments?”. Es referia a Francesc Xavier Mena, conseller d’Empresa i Ocupació en aquell moment.

El 3 de juny del 2011, Sergi Alsina va remetre un altre missatge a Oriol Pujol on deia: “Quan sàpigues en quin moment de dimarts ens podem trobar amb Mas, acabaré d’organitzar l’agenda”. L’ús de la influència política d’Oriol Pujol és la clau d’aquest cas i la Justícia sospita que el fill de l’expresident de la Generalitat i exsecretari general de CDC va obtenir, a canvi de la seva mediació, recompenses econòmiques que es van camuflar com a falsos treballs de la seva esposa, Anna Vidal.

D’altra banda, és particularment significativa l’absència de converses telefòniques entre Alsina i Vidal, a qui suposadament l’empresari va encarregar treballs d’assessoria, en contrast amb el gran intercanvi de missatges entre Alsina i Oriol Pujol, apunta el fiscal en el seu informe.

L'”esperpèntic” conseller Gordó
Segons explica Sergi Alsina a Oriol Pujol en aquestes comunicacions, Germà Gordó, actual conseller de Justícia, que ha negat davant la Justícia conèixer Alsina, volia reunir-se amb ell per conèixer de primera mà l’operació de Sharp, que forma part d’una derivada del cas de les ITV per la qual Oriol Pujol i Alsina es troben també imputats.

Tots dos apunten que Gordó buscava protagonisme, quelcom que Pujol trobava “esperpèntic”. Gordó i Mas, segons les converses dels dos amics, queden assenyalats com a interlocutors del controvertit procés de reconversió de Sharp.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides